ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση ως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

ΣΧΕΔΟΝ 2.000.000 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

Δόθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, που έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου. Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών τους προβλημάτιζε όλες αυτές τις ημέρες το γεγονός ότι 4 ημέρες πριν τη λήξη δεν είχαν υποβληθεί σχεδόν 2.000.000 φορολογικές δηλώσεις.
Αυτός ο όγκος εργασιών εγκυμονούσε κινδύνους για black out στο online σύστημα του Taxis.
Αναλυτικά,σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι ρυθμοί υποβολής δηλώσεων στο Taxisnet, από τις 6 Απριλίου που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή υποδοχής των δηλώσεων μέχρι και χθες, εξακολουθούσαν να είναι εξαιρετικά αργοί, με αποτέλεσμα σήμερα, 4 ημέρες πριν από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας, να απομένουν ακόμη για υποβολή περίπου 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις!
Συγκεκριμένα, μέχρι χθες αργά το βράδυ είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ το σύνολο αυτών που εκτιμάται ότι τελικά θα υποβληθούν φθάνει τα 6,2 εκατομμύρια.

Για να κατατεθούν όλες αυτές οι δηλώσεις εμπρόθεσμα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πρέπει, πλέον, κάθε μέρα στο Taxisnet να υποβάλλονται κατά μέσο όρο περί τις 475.000 δηλώσεις, κάτι το οποίο είναι αδύνατο να υποστηριχθεί τεχνικά.
Υπολογίζεται δε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει κανονικά η προθεσμία θα έχουν υποβληθεί περίπου 5.000.000 δηλώσεις και θα απομένουν ακόμη προς αποστολή άλλες 1.200.000.
Σημειώνεται ότι η παράταση που θα δοθεί θα είναι η πρώτη και η τελευταία.
Όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα, δηλαδή μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ.

Παράταση ως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις
To Top