ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται η κατασκευή πεζοδρομίων στην Κρήτης

Κανονικά πεζοδρόμια θα έχει στο εξής η οδός Κρήτης, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής τους. Όπως αναφέρει ο δήμος Καλαμάτας, σε ανακοίνωσή του, “Προς ολοκλήρωση βαίνει η σκυροδέτηση πεζοδρομίων στην οδό Κρήτης, κυρίως στο βόρειο άκρο της οδού, που ξεκίνησε από τη συμβολή με Ακρίτα. Οι σχετικές εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλους της εβδομάδας, εκτός και δεν το επιτρέψουν οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν.

Σκοπός είναι να πραγματοποιηθεί κατασκευή πεζοδρομίων μέχρι την απόληξη της οδού Καρακούση (συνέχειας της Κρήτης) στην οδό Ναυαρίνου”.
Ευχής έργον θα ήταν να προχωρήσει και η διάνοιξη της οδού, όπως προβλέπεται απο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, για να αποσυμφορηθεί η κυκλοφοριακή κίνηση της Ναυαρίνου.
Άλλωστε σε παλιότερες δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή και το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είχε αναφερθεί στο δάνειο 1.220.000 ευρώ απο την Εθνική Τράπεζα για σύνταξη πολεοδομικής μελέτης στην Ανατολική Παραλία, που θα περιλαμβάνει και τη διάνοιξη της Κρήτης ως τη Λακωνικής.
Η συγκεκριμένη περιοχή οριοθετείται, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, ανατολικά από το δυτικό όριο της πολεοδομικής μελέτης της παραλίας Βέργας, δυτικά από τη διαμορφωμένη οδό Κρήτης στο ανατολικό όριο της ιδιοκτησίας Σταύρου Παπαδόπουλου, νότια από την οδό Ναυαρίνου και βόρεια από την προτεινόμενη από εγκεκριμένο ΓΠΣ επέκταση της οδού Κρήτης. Πρόκειται για μια έκταση 410 στρεμμάτων περίπου, που προορίζεται από το εγκεκριμένο ΓΠΣ για χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.
Πλέον, σε συνδυασμό με τον κόμβο της Μάνης, που θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι του 2018, επιβάλλεται η Δημοτική Αρχή να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη διάνοιξη της Κρήτης. Ήγγικεν η ώρα!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή πεζοδρομίων στην Κρήτης
To Top