Αθλητισμός

Παρακολουθήστε live την προσπάθεια του Β.Κουμανάκου στην έρημο!

Με αυτή την εφαρμογή βλέπετε πού βρίσκεται ακριβώς ο Μανιάτης αθλητής μεγάλων αποστάσεων και μοναδικός Έλληνας Βασίλης Κουμανάκος που συμμετέχει στον υπερμαραθώνιο της ερήμου Σαχάρα “Marathon Des Sables” ,με σύνθημα «Eat – Sleep – Run – Repeat»!
Ο Βασίλης έχει κωδικό συμμετοχής 0199.
Στον αγώνα σμμετέχει κι ο 69χρονος Άγγλος Μαρκ Τοντ, που κατοικεί στην Καλαμάτα από το 1988 με κωδικό 118.

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

https://mds.waa-tracking.com/waatracking/en-US/mds/MDS2018/Live/Index

Η επική προσπάθεια του 28χρονου Γάλλου Patrick Bauer το 1984 να διασχίσει μια μοναχική πορεία 350 χιλιομέτρων στην αλγερινή Σαχάρα, ολομόναχος με ένα σακίδιο 35 κιλών, σε 12 μέρες, ήταν ο λόγος που δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες στον κόσμο, ο “Marathon des Sables” ή Μαραθώνιος της Άμμου.

Φυσικά δεν πρόκειται για έναν «απλό μαραθώνιο», αλλά για μια περιπέτεια 6 ημερών!, ένα πραγματικό survivor!

Η διαδρομή κινείται στο νότιο Μαρόκο, στις επαρχίες Errachidia και Tinghrir, καλύπτοντας συνολικά 260 περίπου χιλιόμετρα σε 5 ετάπ / 6 ημέρες και διασχίζοντας μερικά από τα εντυπωσιακότερα τερέν της μαροκινής ερήμου.

Ο αγώνας στον οποίο συμμετέχουν 1.069 αθλητές, έχει τη φήμη της απόλυτης δοκιμασίας μέσα στο αφιλόξενο τοπίο της ερήμου και είναι ο πιο δημοφιλής στο είδος του. Οι αθλητές πρέπει να αντέξουν όλη την βδομάδα σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50ο C, κουβαλώντας τον εξοπλισμό και το φαγητό που θα χρειαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δηλαδή έχουν πλήρη αυτονομία. Το βράδυ κοιμούνται σε σκηνές, που αποτελούνται από ένα χαλί και μια τέντα, σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου. Η διοργάνωση παρέχει μόνο νερό σε συγκεκριμένες ποσότητες.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Βασίλης Κουμανάκος για τον Μαραθώνιο του Μαρόκο: “Πρόκειται για μια πρόκληση επιβίωσης”

Παρακολουθήστε live την προσπάθεια του Β.Κουμανάκου στην έρημο!
To Top