ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Το ΕΣΡ καθιστά δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικά θεματικά κανάλια

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τόνισε ότι η απόφαση του ΕΣΡ για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικής εμβέλειας θεματικούς σταθμούς.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη στην ΕΡΤ,
«Είχαμε προκηρύξει τέσσερις άδειες γενικού περιεχομένου, ώστε να μείνει χώρος και για θεματικά κανάλια», και πρόσθεσε: «Η απόφαση του ΕΣΡ μιλά για επτά κανάλια γενικού περιεχομένου και έτσι -κατά τα φαινόμενα- εξαντλείται το φάσμα».

Στα θετικά της γνωμοδότησης του ΕΣΡ, όπως είπε ο κ. Παππάς, είναι ότι τα επτά κανάλια με 400 εργαζόμενους δίνουν 2.800 εργαζόμενους. «Περισσότεροι απ´όσους εργάζονται σήμερα», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, έχει πλέον καταρρεύσει εκκωφαντικά η επιχειρηματολογία ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός αλλά και ότι οι άδειες μπορούν να είναι απεριόριστες.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι δυστυχώς χρειάστηκαν 7,5 μήνες για να υπάρξει γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
Κάλεσε την Ανεξάρτητη Αρχή «να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει».

Τόνισε δε ότι σήμερα Παρασκευή υπογράφεται η υπουργική απόφαση για να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

To Top