ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος για Σαμαρά: “Δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά-Όταν στριμώχνεται κάνει μηνύσεις”

“Είχα πολύ στενές σχέσεις με την κ. Ράικου και αρκετά καλές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, από εμένα δεν άλλαξε τίποτα, μάλλον τώρα έχει αλλάξει μετά την ανηλεή επίθεση που δέχομαι, είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ” δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο ΟΡΕΝ.

“Η σημερινή κυβέρνηση χωρίς να το θέλει κατά βάθος, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας υποκύπτει στον εκβιασμό Σαμαρά και σκοπεύει να ολοκληρώσει σε βάρος μου την πολιτική δίωξη και τη μόνη πολιτική σκευωρία που είναι υπαρκτή στην υπόθεση αυτή. Η ΝΔ κάνει διπλό λάθος, πρώτον θα δικαιωθώ στο τέλος και η ίδια θα μείνει στην ιστορία ότι υπέκυψε στον εκβιασμό παρανοϊκών συνωμοτών, των πραγματικά σκευωρών στην ιστορία αυτή. Δεύτερο λάθος, το 2019 δεν είναι 1993, ο κ. Σαμαράς δεν τολμάει και δεν μπορεί να ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, ή έστω να δυσχεράνει το έργο της. Είναι πολύ αδύναμος και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά” συμπλήρωσε.

“Δεν σκοπεύω να συνθηκολογήσω ούτε θέλω να νικηθώ. Το τι θα πω, πώς θα το πω και πότε θα το πω θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και τις βρωμιές που θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μου. Σε αυτόν τον πόλεμο μπλέχθηκα χωρίς να το θέλω, αυτό ισχύει για τον κ. Σαμαρά και την κ. Ράικου και όποιον συμπαραταχθεί μαζί τους. Έχω πολλά χαρτιά” ανέφερε.

“Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει. Ας βγει να με διαψεύσει αντί να μιλάει για παραληρήματα από μέρους μου. Ο κ. Σαμαράς μόλις στριμώχνεται κάνει μηνύσεις. Εγώ είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτή την ιστορία, με έμπλεξαν” τόνισε.

“Ήταν ποικίλο το αντικείμενο των συναντήσεων μου με τον κ. Σαμαρά ανάλογα με την εποχή. Ο κ. Σαμαράς πάντα να ζητάει ξέρει. Νιώθω πολύ άσχημα που χρησιμοποιώ προσωπικές συναντήσεις και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επίθεσης που δέχομαι . Οι σχέσεις μας ήταν τόσο καλές που δεν είναι δυνατόν εγώ να θέλω ούτε τον κ. Σαμαρά να εκθέσω, ούτε την κ. Ράικου. Να υπενθυμίσω ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά λίγο πριν την πτώση της, η ΝΔ είχε συμφωνήσει χωρίς κανένα δικό μου αίτημα να με τοποθετήσει επικεφαλής του ΕΣΡ, ψάξτε το λίγο” σημείωσε.

“Μου έκανε τον φίλο, αλλά είναι γνωστός άφιλος ο κ. Σαμαράς” ανέφερε.

“Θεώρησαν ότι είμαι εύκολος στόχος, έκαναν λάθος” πρόσθεσε.

“Ο Σαμαράς επέλεξε την εύκολη λύση να με στοχοποιήσει και να μου επιτεθεί” υπογράμμισε.

“Είμαι εντελώς άσχετος με την υπόθεση της Novartis. Δεν έχω καμία ενημέρωση. Θα ζητήσω να έρθει η δικογραφία της Νovartis και να συσχετιστεί με τη δικογραφία που υπάρχει εις βάρος μου, καθώς και άλλες δικογραφίες, από το οποίο θα προκύπτει ξεκάθαρα αν εγώ έχω την παραμικρή σχέση” ανέφερε στο ΟΡΕΝ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

“Η σύσκεψη στο γραφείο του Τσίπρα, όπως την λένε, έγινε αφού είχε πάει η δικογραφία στο υπουργείο. Άρα είχε κλείσει από πλευράς δικαιοσύνης η δικογραφία” πρόσθεσε.

“Την ίδια περίπου δήλωση με εμένα λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν έκανε και ο κ. Κοντονής. Την ίδια δήλωση έχουν κάνει κατά καιρούς κι άλλοι. Δεν έβγαλα καμία ετυμηγορία, είπα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο και μάλιστα το είπα έπειτα από μία μερική άτυπη ενημέρωση που είχαμε. Δεν αναφέρθηκα σε πολιτικούς” τόνισε.

“Οι περισσότεροι με καταδίκασαν εκ των προτέρων. Δεν είχα καμία γνώση της δικογραφίας της Novartis. Θεωρήθηκα εύκολος στόχος” υπογράμμισε.

“Κανείς δεν με απείλησε κατ’ ιδίαν από τους δέκα πολιτικούς. Το σίγουρο είναι ότι δεν πτοήθηκα και δεν θα πτοηθώ” συμπλήρωσε.

“Έχω αποφύγει χαρακτηρισμούς και για την κ. Ράικου και για τον κ. Αγγελή μολονότι η αχαριστία τους απεναντί μου είναι κάτι το πρωτοφανές. Πάντα στη ζωή μου έχω βοηθήσει και προφυλάξει τους συναδέλφους μου. Τον κ. Αγγελή τον προφύλαξα στην υπόθεση Βγενόπουλου. Αυτή η ιστορία έχει και ένα καλό εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις δικές μου και των αντιπάλων μου. Η δική μου γνώση εμπλουτίζεται με το που μπορεί να φτάσει η αχαριστία και η κακοήθεια κάποιων και η δική τους πόσο μπορεί να αντέξει η ανθρώπινη φύση αήθεις επιθέσεις” τόνισε.

Ερωτηθείς για τη φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά και την Ελένη Ράικου απάντησε ότι “Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος ήταν υποτιθέμενη φιλία από μέρους τους. Εγώ είμαι πολύ προσεκτικός, αποφεύγω να τους θίξω. Για την κ. Ράικου έχω έναν λόγο παραπάνω, όπως και για κάθε δικαστικό λειτουργό. Δεν τον επέλεξα εγώ αυτόν τον πόλεμο, απλώς επέλεξα να μην συμβιβαστώ και να μην νικηθώ. Στις συναντήσεις με τον κ. Σαμαρά, σε μερικές ήμασταν οι δυό μας, σε άλλες ήταν κι άλλα πρόσωπα αλλά όχι πολιτικά”

“Η τελευταία μας συνάντηση ήταν ενώ ήμουν υπουργός και ήταν στο σπίτι του Σαμαρά. Όπως γύρναγα από το γραφείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘Μίμη μου έλα να τα πούμε’. Τώρα πώς από “Μίμη μου” έγινα σκευωρός και Ρασπούτιν… εντάξει” κατέληξε.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΟΥ…

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων, για την ενδεχόμενη σκευωρία στην υπόθεση Νovartis, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επεσήμανε:

«Για το παραλήρημά του έχει την πλήρη κατανόησή μου… Άλλα σχεδίαζαν κι αλλιώς τους βγήκε».

πηγή:enikos.gr

To Top