ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδημητρίου: “Πραγματική και μεγάλη ανάπτυξη στο 3% το 2018”

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Για τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης των Δανειοληπτών και τη δωρεάν αρωγή τους σε όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να διευθετήσουν τα χρέη τους είτε είναι προς το Δημόσιο, είτε προς Τράπεζες, είτε προς Ασφαλιστικά Ταμεία ή ιδιώτες, μίλησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, που βρέθηκε σήμερα στην Καλαμάτα με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υποστήριξης Δανειοληπτών στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, αλλά και την αντίστοιχη ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: “ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ”

Ο υπουργός έκανε λόγο για χρονιά ανάπτυξης, καθώς όπως εξήγησε και τα 4 τρίμηνα του 2017 η χώρα είχε θετική ανάπτυξη όχι μόνο στο ΑΕΠ, αλλά και στις εξαγωγές, στη βιομηχανική παραγωγή, στις ξένες και εγχώριες επενδύσεις. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει, οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια σταθεροποιούνται. Το κλίμα έχει αλλάξει”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας.

“ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019 ΣΤΟ 15 ΜΕ 16% Η ΑΝΕΡΓΙΑ”

Πραγματική και μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα μας γύρω στο 3% εκτιμά ότι θα έχουμε- με βάση του δείκτες και τα δεδομένα- ο υπουργός Οικονομίας, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα μειώσει περαιτέρω την ανεργία. “Όταν παρέλαβε η κυβέρνηση, η ανεργία ήταν στο 27%, σήμερα είναι στο 20,7% και το 2019 με το τέλος της θητείας αυτής της Κυβέρνησης, θα έχει πέσει στο 15 με 16%”, επεσήμανε ο υπουργός.
Ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που ακολουθεί η χώρα που βασίζεται στην εξωστρέφεια, στις επενδύσεις, στο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που μπορεί να βοηθήσει στην καινοτομία, ώστε να παραχθούν προϊόντα μεγάλης προστιθέμενης αξίας, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η αύξηση των εξαγωγών. “Η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει μια βιομηχανική βάση για να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον, μια κοινωνική συνοχή και δίκαιη ανάπτυξη για το καλό όλων μας”, συμπλήρωσε ο υπουργός.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται απόλυτα μέσα από τον νόμο Κατσέλη/Σταθάκη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. “Έχετε ακούσει πολλά για αυτό το θέμα, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται και με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και από τον νόμο Κατσέλη/Σταθάκη”.

Μαίρη Περδικέα

Δείτε εδώ η ομιλία του Υπουργού Οικονομίας στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

To Top