ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kουρμούσης: “Δωρεάν υποστήριξη των δανειοληπτών στη ρύθμιση των οφειλών τους”


Για το νέο θεσμό των Κέντρων Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα και στην Καλαμάτα, μίλησε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης, που βρέθηκε σήμερα στην Καλαμάτα προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε.

Ο ειδικός γραμματέας μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ενημέρωσαν τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν για την προβλεπόμενη νομοθεσία που καλύπτει τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Ο Φώτης Κουρμούσης εξήγησε πώς λειτουργούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης των Δανειοληπτών, που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες και τους καθοδηγούν προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Επίσης, έδωσε διευκρινίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά νόμος παρέχει κούρεμα χρέους και διαχείριση χρεών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και ιδιώτες. Ενώ από τη διαδικασία εξοβελίζονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Εξήγησε τα πλεονεκτήματα του νόμου που δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οι επαγγελματίες τα χρέη τους με 120 δόσεις, ενώ δέχτηκε και ερωτήσεις από τους επαγγελματίες.

To Top