Αθλητισμός

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων για πρώτη φορά στην Καλαμάτα

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΜΕ 45 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΕ 9 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΔΩΡΕAΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχεται μία ακόμα μεγάλη πανελλήνια αθλητική διοργάνωση. Πρόκειται για τους Πανελλήνιους Αγώνες στίβου και κολύμβησης που διοργανώνει η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (ΑΟΝΜ), υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

nefro-DSC-2808

nefro-DSC-2812

nefro-DSC-2821

nefro-DSC-2824

nefro-DSC-2833

Σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της πόλης, υπήρξε ενημέρωση για τη διεξαγωγή των αγώνων, παρουσία της Προέδρου της ΑΟΝΜ, Ρούλας – Τσάμη Αρκά, του Προέδρου του Δρομέα και υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της ΑΟΝΜ Γιάννη Αρκά και μελών της Ομοσπονδίας.

nefro-DSC-2797

nefro-DSC-2799

nefro-DSC-2800

nefro-DSC-2801

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε στην πόλη τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τους Πανελλήνιους Αγώνες ως ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, επισημαίνοντας ότι οι Αγώνες θα προκρίνουν τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία από 15 έως 21 Απριλίου 2023. «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που έχουν αθλητικές και κοινωνικές προεκτάσεις» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Βασιλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, τιμής ένεκεν, ανακήρυξε τον Δήμαρχο Καλαμάτας ως Μέγα Υποστηρικτή της ευγενούς Ιδέας της δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.

To Top