Αθλητισμός

Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου: Ρεκόρ Ντρισπιώτη, ανίκητος Τσιάμης και μεγάλη μάχη Καραλή-Φιλιππίδη

Με ένα Πανελλήνιο ρεκόρ απο την Αντιγόνη Ντρισπιώτη στο βάδην, πολλά ατομικά ρεκόρ και μεγάλες μάχες, όπως αυτή στο επι κοντώ ανδρών μεταξύ ΚαραλήΦιλιππίδη, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ.

Όπως το 2020 έτσι και φέτος η Αντιγόνη Ντρισπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατάφερε να συνδυάσει την παρουσία της στον κλειστό στίβο με ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 12.21.43 για να συντρίψει το δικό της 12.27.18 από την περσινή χρονιά. Η Ντρισμπιώτη προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί όπου στοχεύει σε μια καλή εμφάνιση, ωστόσο νωρίτερα αναμένεται να κάνει ένα ακόμη αγώνα.

Ανίκητος Τσιάμης με 16,42 μ. και 15η επικράτηση στη διοργάνωση

Ο Δημήτρης Τσιάμης έφτασε στην 15η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού και το κατάφερε πετυχαίνοντας άλματα στα 16,42 μέτρα.

Ο έμπειρος αθλητής έδειξε πως έχει περιθώρια να πάει μακρύτερα και να κυνηγήσει άλματα που θα ήταν ικανά να ου δώσουν ακόμη και η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν (όριο 16,95 μ.). Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη είχε άκυρα άλματα στα 17,00 μ., επιδόσεις που θα μπορέσει να κυνηγήσει μέσα στη σεζόν.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος (ΑΕ Μεσογείων) ήταν δεύτερος στον σημερινό αγώνα με 16,36 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 16,08 μέτρα κι έδειξε πως έχει τα περιθώρια να πάει πολύ μακρύτερα. Η τριάδα του σημερινού αγώνα ολοκληρώθηκε με τον Δημήτρη Μονόπωλη (ΓΣ Κερκυραϊκός), που σημείωσε 15,66 μ., ένα εκατοστό μπροστά από τον Αλέξανδρο Αθανασίου (ΓΣ Σέρρες), που “προσγειώθηκε” στα 15,65 μ. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Δημήτρης Αύθινος (ΓΣ Κηφισιάς), που πέτυχε 15,32 μ. και έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Νέο σπουδαίο ατομικό ρεκόρ από την Σπανουδάκη, νίκη Ζήκου στους Άνδρες

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας της διανύει η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), που σε κάθε της κούρσα τη φετινή σεζόν δείχνει συνέπεια και σταθερότητα σε μεγάλες επιδόσεις.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν νικήτρια στα 60 μ. με 7.23 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 7.26, που σημείωσε στον πρωινό προκριματικό. Η Σπανουδάκη έχει κάνει φέτος τρεις κούρσες σε χρόνους κάτω από τα 7.30 και δείχνει πως πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε χρόνους, που μπορούν να της δώσουν κάτι παραπάνω από συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.51 και την τρίτη η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) με 7.52.

Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) μπορεί να μην πέτυχε το χρόνο που θα ήθελε, ωστόσο με 6.68 αναδείχθηκε νικητής και τη φετινή χρονιά. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 6.64 και ευελπιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) όπως και στον πρωινό προκριματικό έτσι και στον τελικό πέτυχε 6.77, όσο και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η τριάδα του τελικού έκλεισε με τον Δημήτρη Χρυσάφη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 6.83.

Καραλής και Φιλιππίδης ανέβηκαν στα 5,55 μ. στο επί κοντώ

Στα 5,55, μ. κρίθηκε η πρώτη θέση στο επί κοντώ των ανδρών, με τον Εμμανουήλ Καραλή (Απόλλων Πύργου) να είναι εκείνος που κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο 22χρονος άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένο άλμα στα 5,35 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45 μ. και 5,55 μ., όμως, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να υπερβεί τα 5,61 μέτρα. Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) ήταν δεύτερος με την ίδια επίδοση, ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,25 μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,35 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,45 μ. και 5,55 μ. κι έπειτα άφησε τα 5,61 μ. για να δοκιμάσει τρεις φορές δίχως επιτυχία στα 5,67 μέτρα.

Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ), που ήταν τρίτος με 5,45 μέτρα.

“Ήταν ένας καλός αγώνας, στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσα να έχω ξεπεράσει και το 5,61 μέτρα. Αγωνίστηκα έχοντας νωρίτερα έναν τραυματισμό στο πόδι, από την διοργάνωση της Γαλλία. Ο σημερινός είναι στην ουσία ο τελευταίος μου αγώνας στη σεζόν, αφού αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Συμεωνίδη, να αποθεραπευτώ πλήρως κι έπειτα να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο”, είπε ο Καραλής, που με βάση το σύστημα ράνκινγκ είναι σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για τον Κώστα Φιλιππίδη ο σημερινός ήταν ο πρώτος του αγώνας σε μια περίεργη και με πολλές ιδιαιτερότητες σεζόν. “Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τους αγώνες του Ιανουαρίου που τελικά δεν έγιναν κατέβηκα στη διοργάνωση για να κάνω μια δυνατή προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η σεζόν φέτος είναι ιδιαίτερη και έχει πολλά προβλήματα, τόσο λόγω της ακύρωσης πολλών αγώνων, όσο και των προβλημάτων μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω ακόμη αν θα συμμετάσχω σε άλλη διοργάνωση, είναι κάτι που θα το δω τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή είναι εξολοκλήρου στην προετοιμασία μου για τη διοργάνωση του Τορούν”, είπε ο Φιλιππίδης.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) έφτασε σήμερα στην έβδομη νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, συνδυάζοντας την με μια καλή επίδοση. Ο έμπειρος πρωταθλητής διένυσε τα 5.000 μ. βάδην σε 19.12.08 και έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν.

Ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ) ήταν δεύτερος με 19.58.73 και ο Γιάννης Βαίτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) 20.14.41.

Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου: Ρεκόρ Ντρισπιώτη, ανίκητος Τσιάμης και μεγάλη μάχη Καραλή-Φιλιππίδη

Δημοφιλέστερα

To Top