ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική πρεμιέρα του προσομοιωτή πυρκαγιάς από την Καλαμάτα!

O "ΔΡΑΚΟΣ" ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έρχεται για 5 ημέρες από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24/11 ο προσομοιωτής πυρκαγιάς που θα τοποθετηθεί στο Λιμάνι της πόλης και σε αυτόν θα εκπαιδευτούν όλοι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Νομού.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο κοντεϊνερ μήκους 12 μέτρων, το οποίο προσομοιάζει τις συνθήκες πυρκαγιάς σε διαμέρισμα. Αντιμέτωποι με συνθήκες πυρκαγιάς θα έρθουν όλοι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Μεσσηνίας, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε "πραγματικές συνθήκες" και real time, για την περίπτωση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα και τις άμεσες κινήσεις για την αντιμετώπισή της.

Το σύστημα που ονομάζεται fire dragon, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά και θα έρθει στην Καλαμάτα με νταλίκα,όπου θα παραμείνει στο λιμάνι της πόλης για 5 ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει ένα Σχολείο Εκπαίδευσης των Πυροσβεστών από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα.

Παράλληλα την Δευτέρα 20/11 στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Καλαμάτας, θα γίνει αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου 2017, για τον Νομό Μεσσηνίας, παρουσία και του Αρχηγού του Π.Σ. Βασίλη Καπέλιου.
Όπως επισημαίνεται, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Υ. Καλαμάτας θα ξεκινήσει η εκπαίδευση (θεωρητικά σε πρώτο επίπεδο), σε εξομοιωτή πυρκαγιάς και στη συνέχεια σε πρακτικό επίπεδο στο χώρο του λιμανιού της πόλης όπου και θα εγκατασταθεί ο εξομοιωτής.

Δημοφιλέστερα

To Top