ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγιωτόπουλος: Δεν γίνεται δημόσια υγεία με επιβολή, όχι να είναι στόχος των μέτρων η βόλτα

Αποστάσεις από τον τρόπο επιβολής των μέτρων του lockdown παίρνει ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Τα μέτρα δεν ήταν πάντα στοχευμένα παραδέχθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ζητώντας μάλιστα τη μη αστυνόμευση των μέτρων του lockdown.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν γίνεται δημόσια υγεία με κύριο εργαλείο την επιβολή. Η δημόσια υγεία θέλει συνεννόηση, σύσταση, συζήτηση».

Κύριος στόχος των μέτρων, τόνισε, πρέπει να είναι οι εστίες υπερμετάδοσης, όπως οι χώροι εργασίας, τα μέσα μεταφοράς και τα κορονοπάρτι και όχι η βόλτα των ανθρώπων έξω.

Για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι κρίσιμη. «Η ματιά όλων μας πρέπει να είναι εκεί, γιατί εκεί γίνεται η μάχη και όχι στη Νέα Σμύρνη» είπε.

Ωστόσο, για το lockdown σημείωσε πως θεωρεί «μονόδρομο την παράταση», καθώς, όπως εξήγησε, για τουλάχιστον 10 ημέρες δεν μπορεί να ανοίξει κάτι. «Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο το άνοιγμα της εστίασης πάνω στην κορύφωση της πανδημίας» κατέληξε.

πηγή: http://www.ieidiseis.gr/ellada/item/83970-panagiotopoulos-den-ginetai-dimosia-ygeia-me-epivoli-oxi-na-einai-stoxos-ton-metron-i-volta

Παναγιωτόπουλος: Δεν γίνεται δημόσια υγεία με επιβολή, όχι να είναι στόχος των μέτρων η βόλτα
To Top