Αθλητισμός

Παναγιώτης Τσικρικός: Ο τεχνικός διευθυντής του Παμίσου αποκαλύπτεται και μιλάει για όλα

Ο Παναγιώτης Τσικρικός είναι ένα από τα άτομα του ποδοσφαιρικού πυρήνα του Παμίσου Μεσσήνης τα τελευταία χρόνια.

Μέλος της αθλητικής οικογένειας του Παμίσου από το 2013 και απο το 2019 τεχνικός διευθυντής των “πρασίνων”.

Είναι από τους πρωτεργάτες της Ακαδημίας Πάμισος που με την φιλοσοφία τους και την δουλειά τους οι νεαροί ποδοσφαιριστές εξελίσσονται με στόχο τη μεγάλη ομάδα. Ένα έργο με συνέχεια για την νέα διοίκηση του Παμίσου.

Ο έμπειρος παράγοντας, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής και Εθνικών κατηγοριών, ξεκινώντας την διαδρομή του από τον Ατρόμητο Αθηνών, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παμίσου Μεσσήνης για την διαδρομή του στο χώρο του ποδοσφαίρου και το project που υλοποιείται στους πράσινους τα τελευταία χρόνια:

“Μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα. Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στο παιδικό τμήμα του Ατρομήτου Αθηνών, εκεί έκανα το πρώτο μου δελτίο και πέρασα από όλα τα τμήματα του Συλλόγου εφηβικό, ερασιτεχνικό. Στα 18 μου έπαιξα στον Α.Ο Περιστερίου στην Ά Αθηνών”, σημειώνει ο Παναγιώτης Τσικρικός.

“Σε ηλικία 19 χρονών , το ότι πήγα να σπουδάσω στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στο τμήμα Λογιστικής δεν με εμπόδισε παράλληλα με τις σπουδές μου να παίζω ποδόσφαιρο. Σαν φοιτητής αγωνίστηκα στον Εύηνο Ευηνοχωρίου Α’ Κατηγορία Αιτωλοακαρνανίας και στον Άρη Αιτωλικού στην Δ’ Εθνική Κατηγορία. Με το τέλος των σπουδών μου και επιστρέφοντας στην Αθήνα υπήρξα ποδοσφαιριστής στις παρακάτω ομάδες: Α.Ο Ιάσονας Ιλίου, Α.Ο Χαλκηδόνα, ΑΠΣΕ Αμφιάλη, Α.Ο Πειραϊκή, ΑΠΟ Αττικός, Α.Ο Κορωπίου και Γ.Σ Πατησίων. Ένας σοβαρός τραυματισμός με έκανε να σταματήσω το ποδόσφαιρο σε ηλικία 30 ετών.

Στον Πάμισο απο το 2013

Στην πορεία μου σαν ποδοσφαιριστής είχα την ευτυχία να έχω αξιόλογους συμπαίκτες, που έκαναν καριέρα σε επαγγελματικές κατηγορίες σαν ποδοσφαιριστές και προπονητές. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με ώθησαν να συνεχίζω μέχρι και σήμερα να είμαι μέσα στα γήπεδα. Από το 2013 είμαι μέλος της διοίκησης της Ακαδημίας Παμίσου έως και σήμερα.

“Το 2019 έπειτα από την περιπέτεια που είχε ο Πάμισος στην Γ’ Εθνική, ανέλαβα την θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Δουλέψαμε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο με τον πρόεδρο κ.Γεώργιο Βλαχάκη και τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ.Γεώργιο Καπερώνη.

“Κρατήσαμε τον κορμό της ομάδας από ντόπιους ποδοσφαιριστές και ανεβάσαμε από την Ακαδημία δέκα νεαρούς ποδοσφαιριστές. Για αυτό το δύσκολο εγχείρημα, βασική προϋπόθεση ήταν να γίνει σωστή επιλογή προπονητή που θα μπορούσε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πλάνο.

“Μας δικαίωσε η επιλογή Καλομαλου”

“Η επιλογή του Γιώργου Καλόμαλου στον πάγκο της ομάδας μας δικαίωσε όλους, όχι μόνο γιατί πετύχαμε τον στόχο μας και αλλάξαμε κατηγορία, αλλά και για την βελτίωση των ποδοσφαιριστών, για την φιλοσοφία και το αγωνιστικό πλάνο που είχε η ομάδα μας.

Το καλοκαίρι του 2020 στελεχώσαμε το τεχνικό επιτελείο με εξαίρετους τεχνικούς. Έτσι δίπλα στον Γιώργο Καλόμαλο βρίσκεται ο Γυμναστής Γιώργος Κατσούλης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Πάρης Καλλιντέρης και ο φυσιοθεραπευτής Νάσος Κακαλέτρης. Ο Πάμισος για τα επόμενα χρόνια έχει ένα βασικό κορμό με δικά του παιδιά και το μέλλον βρίσκεται μπροστά τους. Όλες οι μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται στην ομάδα είναι στοχευμένες.”

“Δύσκολο να συνεχίσουμε”

Ο Παναγιώτης Τσικρικός δεν είναι αισιόδοξος για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος κάναμε μια καλή πορεία. Παρόλο που τα παιδιά στην πλειοψηφία τους είναι άπειρα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας κάναμε μια καλή αρχή, αλλά δυστυχώς η αναγκαστική διακοπή λόγο covid-19 μας έφερε πάλι εκτός αγωνιστικής δράσης.

Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όλες οι ομάδεςτου 9ου Ομίλου έχουν καταθέσει με κοινή επιστολή στους αρμόδιους φορείς, Ε.Π.Ο και Γ.Γ.Α τα αιτήματα τους. Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι δύσκολες και προτεραιότητα όλων μας είναι η υγεία και να επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητα μας.”

 

Παναγιώτης Τσικρικός: Ο τεχνικός διευθυντής του Παμίσου αποκαλύπτεται και μιλάει για όλα
To Top