ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης στη Μεσσήνη: Ψήφισμα στην 120ΠΕΑ και μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία

Πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή, παλμό και ενθουσιασμό η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης στην Μεσσήνη την Κυριακή 22 Μάη. Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη ρωσικη εισβολή. Εκφράστηκε η έντονη αντίθεση στη μετατροπή του αεροδρομίου της Μεσσήνης σε Νατοϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων από ισραηλινή εταιρεία.

Η πορεία από το κόμβο της Μεσσήνης πορεύτηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου αντιπροσωπεία των επιτροπών Ειρήνης παρέδωσε ψήφισμα ενάντια στην εμπλοκή του αεροδρομίου σε πολεμικές προετοιμασίες. Η πορεία συνεχίστηκε προς τη πλατεία της Μεσσήνης με τα συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας σε πολεμικά παιχνίδια να πρωταγωνιστούν.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν οι μικροί μαθητές με τα συνθήματά τους για την ειρήνη και οι δρομείς από τη Καλαμάτα που μετέφεραν μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.
Στη πλατεία της Μεσσήνης ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από φίλους της ειρήνης και από μέλος του
Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης που απήγγειλε το ποίημα Ειρήνη του Γιάννη Ρίτσου.
Μετά ακολούθησε ομιλία από τον Δημήτρη Οικονομάκο μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και μουσικό πρόγραμμα με τους Νίκο Περγαμαλή, Πεφάνη Λία και Ελευθερία Κουρλιά.

Παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης στη Μεσσήνη: Ψήφισμα στην 120ΠΕΑ και μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία
To Top