ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάμε παραλία χωρίς αυτοκίνητο! Σε ισχύ οι προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας

Καθολική πεζοδρόμηση ενός μέρους της Ναυαρίνου από τις 8 το βράδυ έως τις 2 τα ξημερώματα

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα οι ομόφωνα ψηφισμένες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή ζώνη. Επίσης, μειώνεται το όριο ταχύτητας σε 30χλμ/ώρα σε αρκετούς δρόμους της πόλης, ενώ έξω από σχολεία στα 20 χιλιόμετρα. Έτσι η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις, συμφώνησαν στο να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να περπατήσουμε, να ποδηλατήσουμε ή να επιλέξουμε την Αστική συγκοινωνία για λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, έγινε η πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ των οδών Φαρών και Ακρίτα από 20:00 έως και 02:00, με κώνους και εμπόδια τύπου «π». Η ισχύς του προσωρινού μέτρου θα είναι μέχρι τις 15-09-2020.
Μονοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Ηρώων και Αύρας με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς δύση από 20:00 έως και 02:00 και ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα.
Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 15-09-2020

Πεζόδρομος η παραλιακή οδός Ναυαρίνου μετά από αρκετά χρόνια!

150 δωρεάν θέσεις στάθμευσης δίνουν μια ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο

20:00 ακριβώς άνοιξε τις πύλες του και το πάρκινγκ

Μπήκε το “Π” κι έκλεισε ο δρόμος! Χρειάζεται όμως επιπλέον σήμανση για το πού θα κινούνται οι οδηγοί και το ωράριο του κλεισίματος

Επίσης σε ισχύ τέθηκε και η προσωρινή μονοδρόμηση των οδών Αύρας (προς νότο) και Μεσογείων (προς βορρά), ώστε να αυξηθεί ο χώρος για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης, χωρίς να μειωθούν οι θέσεις στάθμευσης. Η επιλογή των κατευθύνσεων έγινε για να μην επιβαρυνθεί ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Αύρας και Κρήτης.

Ασυνήθιστο το θέαμα… Δημότες, επισκέπτες και εργαζόμενοι κυκλοφορούν πλέον χωρίς άγχος…

Συνεργασία της Τροχαίας Καλαμάτας με την Δημοτική Αστυνομία για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων

Συνεργεία του Δήμου με εργολάβο και τη Δημοτική Αστυνομία τοποθέτησαν ακριβώς στις 20:00 παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, κατάλληλη σήμανση και την πρώτη ώρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, κυρίως από οδηγούς που δεν γνώριζαν τις αλλαγές, δημιουργήθηκε στους γύρω δρόμους μποτιλιάρισμα, κυρίως σε κομβικά φανάρια.

Επίσης δόθηκε σε χρήση, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τόσο νωρίς, το πάρκινγκ του Λιμένα και του Τελωνείου στην κατάληξη της οδού Φαρών και θα εξυπηρετεί δωρεάν περίπου 150 οχήματα.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα προσαρμογής αφού αναμένεται και μεγάλο κύμα επισκεπτών από τις 25 Ιουλίου και μετά. Ανάλογες αλλαγές στην κυκλοφορία και απαγορεύσεις θα γίνουν και στο Ιστορικό Κέντρο αλλά και σε κάθετους δρόμους της οδού Αριστομένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Σε αυτούς τους δρόμους της Καλαμάτας θα γίνουν άμεσα μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις

To Top