ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πακέτο έργων 22.500.000 ευρώ για ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. Καλαμάτας

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για έργα σε σχολικά συγκροτήματα και αθλητικούς χώρους που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και προτείνονται προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατόπιν παρότρυνσης του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Καλαμάτα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και των κατευθύνσεων που έδωσε, συμφωνήθηκε να συντάξουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο Δήμος Μεσσήνης πρόταση έργων στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού, η οποία θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης αυτών με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά από το πρόγραμμα αυτό, αφού το Δημόσιο θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και τη διαδικασία υλοποίησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν το βράδυ της Πέμπτης ενέκρινε την πρόταση από πλευράς του Δήμου Καλαμάτας για την πραγματοποίηση μέσω ΣΔΙΤ των εξής έργων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων κυμαίνεται περί τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό των 10.550.000 ευρώ αφορά καινούργια Σχολεία, ενώ 12.000.000 ευρώ αφορούν υποδομές για αθλητικούς χώρους.

Πρώτο στη λίστα έρχεται το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο με προϋπολογισμό 2.000.000, που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο του Δήμου, ανατολικά της Τέντας, αλλά και το 17ο Δημοτικό Σχολείο, με τον πιο υψηλό προϋπολογισμό από τα Σχολεία, ύψους 4.000.000, που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο βορείως του ΚΤΕΛ.
Ακολουθούν νέοι Παιδικοί Σταθμοί σε Λαιϊκα, Βέργα και Θουρία, ύψους 2.000.000 ευρώ και άλλα Νηπιαγωγεία και εγκαταστάσεις.

Από τους αθλητικούς χώρους ξεχωρίζει η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας ύψους 5.000.000 ευρώ, και η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, ύψους 4.000.000 ευρώ, σε οικόπεδο του Δήμου Ανατολικά της Τέντας, η αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου (1.000.000) και νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στον χώρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ύψους έως 2.000.000 ευρώ.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τα έργα που προτείνονται προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.Πακέτο έργων 22.500.000 ευρώ για ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. Καλαμάτας
To Top