Τροφή για σκέψη

Παίρνει μορφή το πεζοδρόμιο στην Αρτέμιδος…

“Παίρνει μορφή το ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Αρτέμιδος, παράλληλα με το κεντρικό δημοτικό πάρκινγκ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας και μας ενημερώνει ότι η κατασκευή ανατολικού πεζοδρομίου στην οδό Αρτέμιδος βρίσκεται σε εξέλιξη από την οδό Κλαδά και βόρεια, με σκοπό την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Ακολούθως, θα δημιουργηθεί πεζοδρόμιο στη δυτική πλευρά της οδού Σπάρτης, από τη γέφυρα της 23ης Μαρτίου μέχρι τη γέφυρα της Λαιΐκων, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ωστόσο, αυτό που εμείς παρατηρήσαμε- χωρίς να είμαστε ειδικοί- είναι ότι η τσιμεντόστρωση που έγινε στο μικρό σε πλάτος πεζοδρόμιο της Αρτέμιδος εφάπτεται με τον κορμό των ευκαλύπτων! Ίσως από απροσεξία, από αβλεψία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα… Άνευ κενού μεταξύ του κορμού των δέντρων και του πεζοδρομίου, χωρίς το εύλογο κενό που συνήθως αφήνεται σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου τα δέντρα να “αναπνέουν” και να μεγαλώσει ο κορμός τους. Μάλιστα σε ανάλογες περιπτώσεις μπαίνουν και ειδικές σχάρες περιμετρικά του κορμού ώστε ο κορμός να ποτίζεται και να “αναπνέει”.

Έτσι το τσιμέντο που έπεσε κυριολεκτικά πνίγει τα συγκεκριμένα δέντρα, των οποίων όπως είναι φυσικό με το χρόνο ο κορμός αυξάνεται σε μέγεθος, που σημαίνει ότι με μαθηματική ακρίβεια σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να “σηκώσουν” και να “σπάσουν” το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο.

Είναι σωστό να επισκευάζονται τα πεζοδρόμια και ειδικά στον συγκεκριμένο δρόμο είναι απαραίτητα, ωστόσο πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τα δέντρα που στέκουν αγέρωχα στο σημείο εδώ και πολλά χρόνια, και θα θέλαμε να συνεχίσουμε να τα βλέπουμε στην Αρτέμιδος…

Μ.Π.

Παίρνει μορφή το πεζοδρόμιο στην Αρτέμιδος…
To Top