ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδικά Χωριά SOS: Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας στην Καλαμάτα

Δεκαήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν στην Καλαμάτα από τις 2 μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου οι τοπικές δομές των Παιδικών Χωριών SOS, δηλαδή το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων παρουσίας και προσφοράς τους στην πόλη και τη Μεσσηνία γενικότερα.

Η “ναυαρχίδα” των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο.

Για τον λόγο παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των δεκαήμερων εκδηλώσεων, στις οποίες μετέχουν φορείς από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, εκπρόσωποι των οποίων αναφέρθηκαν ειδικότερα σε ορισμένες από αυτές.

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος των δομών Αλέκα Κανελλοπούλου

Η αποϊδρυματοποίηση αποτελεί τον στρατηγικό στόχο των δομών των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, σημείωσε από την πλευρά του ο Στέργιος Σιφνιός, ως εκπρόσωπος του κεντρικού οργανισμού.

Εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μίλησε ο Πρόεδρος Δημήτρης Κακαλίκας. Αναφέρθηκε στην κολυμβητική ημερίδα που ήδη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας με επιτυχία.

Ο Κώστας Στυλιανόπουλος, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεΐκων “Πρωτοπορία” μίλησε για τη συμμετοχή του εν λόγω συλλόγου στην μεγάλη εκδήλωση της Κυριακής 11 Νοεμβρίου με παράσταση Καραγκιόζη.

Ο Θύμιος Αλεξόπουλος από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας αναφέρθηκε στον αγώνα δρόμου 3 χιλιομέτρων που διοργανώνεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα.

Η Νινέτα Σωτηράκη αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης να διοργανώσει την ανάγνωση ενός παραμυθιού το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Ο Βασίλης Παπαευσταθίου εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας αναφέρθηκε στην προβολή της ταινίας “Τα παιδιά της χορωδίας” στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης, που θα γίνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα αρχίσει στις 6.30 έχει ως εξής:

6.30 μ.μ. Καλωσόρισμα από τη Ρούλα Χριστάκη, συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS

6.35 Χαιρετισμοί

6.45 “Πες το σαν παραμύθι…” Χριστίνα Δίμιζα, αφηγήτρια ιστοριών με τη συμμετοχή παιδιών από το Δημοτικό σχολείο Λεΐκων.

7 μ.μ. “Και όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι…” από τη Δήμητρα Ψαρούλη και την Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλη της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

7.20 Τραγούδι “Τα μικρά παιδιά”, από τα παιδιά της πόλης μας (Τάσος Τρίτας κιθάρα, Γαλήνη Βουγιουκλή τραγούδι)

7.30 μ.μ. Παρουσίαση προγραμμάτων του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, από τις κοινωνικές λειτουργούς Γιώτα Μηλίτση και Γιώτα Κοπίτα

7.45 μ.μ. Ποίημα “Για το παιδί” – απόσπασμα από το “Αναφυλλητό” του Γιάννη Ρίτσου, από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων Βασίλη και Γιάννη Φράγκο.

7.55 μ.μ. “Η έννοια του εθελοντισμού” από τους εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS Εύη Ντινόπούλου και Μανώλη Μουτζούρη.

8.10 “Ενα βήμα μπροστά”, θεατρικό δρώμενο για τα δικαιώματα του παιδιού από τους μαθητές της Γ´ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

8. 30 μ.μ. “Παιδικά Χωριά SOS και υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών”, από τον Στέργιο Σιφνιό, διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Ερευνας των Παιδικών Χωριών SOS.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 8.45 μ.μ., με βραβεύσεις προς τη Βίκη Γ. Καρέλια από το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τον Ξενοφώντα Κάππα από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, 5 μ.μ. Εργαστήρι μουσικού παραμυθιού για παιδιά 4 – 6 ετών με τη μουσικό Κατερίνα Τσίτσα, στο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου, 11 π.μ. Αφήγηση παραμυθιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (4ος όροφος). 6 μ.μ. Αγώνας βόλεϊ Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών μεταξύτων ομάδων Α.Σ. Απόλλων Καλαμάτας – ΟΦΑ Απολλώνιος, στο Κλειστό Στάδιο Καλαμάτας.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 11 π.μ. Διοργάνωση φιλικού Αγώνα Δρόμου από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας. 6.30 μ.μ. Κεντρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με δράσεις και παρουσιάσεις από τους επαγγελματίες των Παιδικών Χωριών SOS, την τοπική Ομάδα Στήριξης και άλλους εθελοντές.

Πέµπτη 8 Νοεμβρίου, 9.30 μ.μ. Προβολή του έργου “Τα παιδιά της χορωδίας” από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου

Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 6.μ.μ. Θέατρο σκιών “Ο γάμος του Καραγκιόζη” με τον μαθητή της Β´ Λυκείου Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Χορεύουν και τραγουδούν οι παιδικές και εφηβικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεΐκων “Η Πρωτοπορία”. Διασκευή Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, επιμέλεια Ρούλα Πουλάκου.

To Top