ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε λίγο πριν τις 13.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ορκιστεί Πρωθυπουργός, μετά την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε χθες από το Ζάππειο και ο απερχόμενος πρωθυπουργός.
Σκοπός του κ. Μητσοτάκη είναι το απόγευμα να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αύριο να γίνει η ορκωμοσία και αμέσως μετά να πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων. Η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη.
Σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «ευγνώμων» για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η νίκη της Ν.Δ. συνιστά μία «σημαντική νίκη» όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός του έδωσε ισχυρή εντολή. «Πετύχαμε μία ξεκάθαρη πλειοψηφία που ήταν ο βασικός μας στόχος» ανέφερε, προσθέτοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του δίνει ισχυρή εντολή για να προωθήσει την ατζέντα της Ν.Δ. «που είναι μία ατζέντα ανάπτυξης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αλλά και για να εξασφαλίσουμε ότι ο ελληνικός λαός θα νιώθει ξανά ασφαλής».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να περάσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή, κάτι που – όπως ανέφερε – αποτελεί «μια μεγάλη νίκη για την Δημοκρατία στην Ελλάδα».
Δήλωσε παράλληλα «πολύ υπερήφανος» που ανέλαβε ένα κόμμα του 28% στις τελευταίες εκλογές και το οδήγησε – όπως είπε – σχεδόν στο 40%. «Πήρα μια ξεκάθαρη πλειοψηφία την οποία αρκετοί θεωρούσαν αδύνατη πριν από κάποια χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ισχυρή εντολή για αλλαγή στην Ελλάδα και αυτό έχω υποσχεθεί στους Έλληνες και θα το κάνω» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

To Top