ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργανώνεται το Δημοτικό Ιατρείο και το Κέντρο Κοινότητας στο νέο Δημαρχείο

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ

Σύμβαση υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, μεταξύ του Δημάρχου Kαλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και του Γεωργίου Πανομήτρου, Ιατρού Γενικής Ιατρικής, που ανέλαβε καθήκοντα ιατρού στο Δημοτικό Ιατρείο, κατόπιν προκηρύξεως. Ο ιατρός θα παρέχει τις υπηρεσίες του από σήμερα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2018. Έργο του θα είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της Καλαμάτας και σε κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο ιατρός θα εδρεύει στο Β΄ κτήριο του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, στο ισόγειο (ώρες εργασίας: 14.00 – 18.00).

1ος ΌΡΟΦΟΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στο ίδιο κτήριο θα στεγασθεί και το Κέντρο Κοινότητας (Α΄ όροφος), το οποίο θα στελεχωθεί με 5 επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) και θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, σε όλη τη Μεσσηνία, για την υποστήριξη ευπαθών ατόμων και ομάδων του πληθυσμού, όπως ΑμεΑ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, μετανάστες, ρομά, άνεργοι ωφελούμενοι προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, κ.λπ.

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ο Παναγιώτης Νίκας προσέθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον ιατρό του Δημοτικού Ιατρείου για αγορά σειράς απινιδωτών. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συγκροτήσει ομάδα εθελοντών (περί τους 40), οι οποίοι θα έχουν πιστοποίηση για το χειρισμό απινιδωτή, ώστε να είναι δυνατόν να παρέμβουν σε επείγοντα περιστατικά, στους δημόσιους χώρους όπου θα έχουν τοποθετηθεί τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Για το θέμα αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεργασθεί με τον Ιατρικό Σύλλογο, την Καρδιολογική Εταιρεία και τον Ερυθρό Σταυρό.

Οργανώνεται το Δημοτικό Ιατρείο και το Κέντρο Κοινότητας στο νέο Δημαρχείο
To Top