ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν το τέλος Οκτωβρίου το 70% της επιδότησης σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου 700 εκατ. ευρώ σε 536.000 δικαιούχους-Μέσα Δεκεμβρίου το υπόλοιπο ποσό

Ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σχετικά με το χρόνο καταβολής των επιδοτήσεων που αντιστοιχούν στο 2018 και αναμένουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταβληθούν σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε 536.000 δικαιούχους παραγωγούς. Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί εξισωτική αποζημίωση που κυμαίνεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων κυμαίνεται στα 1,6 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου».

Όπως ανέφερε χθες ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης, το ΥπΑΑΤ αυτή τη στιγμή δεν συνάψει σύμβαση με τράπεζα για να πληρώσει τις επιδοτήσεις.

Η σύμβαση έχει υπογραφεί και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έτοιμος να πληρώσει το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά η σύμβαση με την Τράπεζα βρίσκεται ακόμη στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει την πληρωμή μόλις υπογραφεί η σύμβαση και σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου αλλά όλα εξαρτώνται από το ελεγκτικό συνέδριο.

πληροφορίες από:dikaiologitika.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν το τέλος Οκτωβρίου το 70% της επιδότησης σε αγρότες και κτηνοτρόφους
To Top