ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντάς: “Ο κ Τατούλης επιχειρεί να μετατρέψει σε πολιτική αρένα την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου”

Την ένστασή του να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, διατύπωσε με ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πολιτευτής Ν.Δ. Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, θεωρώντας ότι υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα η κίνηση αυτή και ζητώντας από τον περιφερειάρχη να αποσυρθεί και να δώσει τον λόγο σε κάποιον καθηγητή.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε όλοι, ότι τον πανηγυρικό της ημέρας στην ιστορική εθνική επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, θα εκφωνήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Όσο καλός γνώστης της ιστορίας κι αν είναι, όσο κι αν ο ίδιος είναι ο κετεξοχήν αρμόδιος για το πρόγραμμα αλλά και τη δομή του γεογονότος, η κίνησή του αυτή, που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια θητείας του, είναι ξεκάθαρο ότι υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.
Θεωρώ ότι αποτελεί ντροπή για ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας, για το οποίο επιχειρείται να γίνει πόλος τουριστικής έλξης από ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Τατούλης να προσπαθεί να το μετατρέψει σε πολιτική αρένα εξυπηρέτησης του προσωπικού του πολιτικού αφηγήματος.

Καλώ τον Περιφερειάρχη να αποσυρθεί έστω την τελευταία στιγμή, να δώσει τον λόγο σε κάποιον καταξιωμένο ιστορικό ή καθηγητή, να αφήσει πίσω του τις παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές που προσπαθεί να επιβάλλει και να σεβαστεί το μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο αποτελεί κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Πελοποννήσου”.

Μαντάς: “Ο κ Τατούλης επιχειρεί να μετατρέψει σε πολιτική αρένα την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου”
To Top