Το δικό μου Σχολείο

Ομόρφυναν στάση του ΚΤΕΛ γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων

ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ Η “ΝΕΑ” ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

“Στην πιο ωραία στάση του ΚΤΕΛ -του Δήμου Τριφυλίας τουλάχιστον- θα περιμένουν από δω και στο εξής οι μαθητές και μαθήτριες, αλλά και οι άλλοι επιβάτες το λεωφορείο τους! Διαφορετική, πρωτότυπη και σίγουρα πολύ καλλιτεχνική, περιτριγυρισμένη από μεσογειακά φυτά και δέντρα, όπως γεράνια, βιολέτες, μουριές, ελιές, λεβάντες και βουκαμβίλιες!” Έτσι μας την περιγράφει στο MessiniaLive η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, Γαρυφαλλιά Τεριζάκη, εξηγώντας μας πως μεταμορφώθηκε η άχαρη, άχρωμη και μουντή στάση λεωφορείου σε έργο τέχνης!

Όπως μας ανέφερε, την πρωτότυπη αυτή οικολογική-εικαστική δράση πραγματοποίησαν “αθόρυβα” γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, το Σάββατο 20 Απριλίου.

Οι γονείς φύτεψαν λουλούδια και επιμελήθηκαν αισθητικά το διπλανό οικόπεδο ενώ την ίδια στιγμή ένας μπαμπάς του σχολείου, ο κ. Λαυρ. Χωραίτης, (γραφίστας, εικονογράφος) πραγματοποιούσε εικαστική παρέμβαση στη στάση!

Το αποτέλεσμα εκπληκτικό και δικαιολογημένα συγκέντρωσε τόσα θετικά σχόλια από όλους. Είναι η μοναδική στάση επίσης που έχει και μήνυμα : “ποια ΣΤΑΣΗ θα κρατήσεις;” (Η απάντηση προσωπική για τον καθένα 🙂

Η στάση αυτή κάθε μεσημέρι γεμίζει παιδιά-επιβάτεςπου περιμένουν το λεωφορείο να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή επιβάτες που ταξιδεύουν για Αθήνα ή για τις γειτονικές κωμοπόλεις. Αν μη τι άλλο, τώρα θα εύχονται να … αργήσει το λεωφορείο !

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχή για τη δράση αυτή έγινε πέρυσι (συμμετείχε και ο σύλλογος γονέων του 2ου δημοτικού) ενώ φέτος ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή αρκετών γονέων του 1ου νηπιαγωγείου που είχαν θετική διάθεση, ιδέες, φαντασία και όρεξη για δουλειά!

Η επόμενη δράση που ετοιμάζουν τα … ανήσυχα μέλη της σχολικής κοινότητας του 1ου νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων είναι παρόμοιες εικαστικές παρεμβάσεις σε κάδους της πόλης!

Ομόρφυναν στάση του ΚΤΕΛ γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων
To Top