ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο Μανώλης Μάκαρης εδώ και καιρό επέλεξε μοναχικό δρόμο”

Τις δικές τους θέσεις κι απόψεις κατέθεσαν σήμερα στο Messinialive, οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον “Ανοιχτό Δήμο – Ενεργοί Πολίτες” Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στην δημοτική τους ομάδα με τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη.

Ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι “η ρήξη δεν είναι ευθύνη δική μας και ο Μανώλης Μάκαρης δεν μας ενημέρωσε για τις κινήσεις του. Αυτός διέκοψε την επικοινωνία μαζί μας και δεν μπορεί μια δημοτική ομάδα να λειτουργεί με τον τρόπο που το έκανε μέχρι σήμερα. Το πως καθίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Εμείς θέλαμε να ανοίξει ο συνδυασμός και να προσελκύσει κι άλλες δυνάμεις. Δεν είναι διαφωνία ενός δημοτικού συμβούλου αλλά όλης της ομάδας. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Με πείραξε η αναφορά του στις καρέκλες και πιστεύω και είναι ανήθικο και κάποια στιγμή θα ανακαλέσει”.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Φαββατάς τόνισε ότι: “Εδώ κι αρκετό καιρό ο Μανώλης Μάκαρης έχει πάρει έναν μοναχικό δρόμο. Την ομάδα θα την εκπροσωπεί ο Στάθης Σταματόπουλος και θα γίνουν διεργασίες για να διευρυνθεί ο συνδυασμός μας. Σκοπός μας είναι να αλλάξει χέρια ο Δήμος Καλαμάτας. Του ζητούσα συνεχώς να κάνει διεύρυνση και η συνάντηση του REX δεν είχε τέτοια στοιχεία. Τον κ. Μάκαρη τον ενδιαφέρει να είναι μόνο επικεφαλής“.

Δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής

To μεσημέρι στάλθηκε στους δημοσιογράφους από την παράταξη Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” το ακόλουθο δελτίο Τύπου που υπογράφεται από τη “Συντονιστική Επιτροπή”:

“Δυστυχώς, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιστρατεύθηκαν παλαιοκομματικές πρακτικές και εκδηλώθηκαν μικρόψυχες συμπεριφορές σαν αυτές που, επί χρόνια, ταλαιπωρούν την αυτοδιοίκηση και απογοητεύουν πολίτες με δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Πρακτικές που δυστυχώς αναπαράγουν και συντηρούν γνωστές σε όλους παθογένειες του ευρύτερου πολιτικού βίου.
Ως Ανοιχτός Δήμος, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην μετατροπή του δημοσίου διαλόγου σε τηλεοπτικό reality, ούτε πρόκειται να αναμειχθούμε σε στείρες διαμάχες που τροφοδοτούνται μόνο και μόνο για να καλύψουν πολιτική αμηχανία και αδιέξοδα. Δηλώνουμε πάντως κατηγορηματικά, κυρίως σε όσους συμπολίτες μας έτυχε να πληροφορηθούν διάφορα παραπολιτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ότι δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του επικεφαλής μας. Αυτό δεν αλλάζει, όσες “πιέσεις” και αν ασκηθούν μέσω διαρροών στον τύπο, όσοι παιδαριώδεις συμβολισμοί με καρέκλες και όσες θεατρικές διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπάρξουν, προκειμένου να εξασφαλισθεί το επόμενο παραπολιτικό δημοσίευμα.
Τέλος, καλούμε όλους να σεβασθούν το θεσμικό ρόλο που έχουν αναλάβει απέναντι στους πολίτες, και να μην ευτελίζουν «ελαφρά τη καρδία» θεμελιώδη στοιχεία της δημοκρατίας όπως η ψήφος επί υπαρκτών και σημαντικών θεμάτων, για λόγους επικοινωνιακούς”.

To Top