ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Oικονομική κρίση και διαχείριση του στρες” διάλεξη του Γ.Χρούσου

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 200 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα την οικονομική κρίση και τη διαχείριση του στρες που απορρέει απο αυτή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα αυτή την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.
Ένας απο τους 200 κορυφαίους κλινικούς ερευνητές στον κόσμο, ο έλληνας ακαδημαϊκός Γεώργιος Χρούσος, δίνει για πρώτη φορά ανοικτή διάλεξη για το κοινό στην πόλη μας.
Η διάλεξη τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διατήρησης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ώστε να μπορέσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σοβαρό αυτό ζήτημα της διαχείρισης του στρες που προκαλείται και απο την οικονομική κρίση.

Γιώργος Χρούσος: Ο άνθρωπος που άλλαξε το πρόσωπο της βιοϊατρικής

Ο Γιώργος Χρούσος γεννήθηκε το 1951 στην Πάτρα και αφού ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του στην ιατρική, συνέγραψε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η απόκτηση ειδικότητας στην Παιδιατρική από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Αυτή τη στιγμή είναι Καθηγητής παιδιατρικής, Διευθυντής Α’ πανεπιστημιακής παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ από το 2010 κατέχει την Εδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική (UNESCO Chair on Adolescent Health Care) του ίδιου Πανεπιστημίου.
Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ήταν Διευθυντής του Tμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης στην Βηθεσδά της Πολιτείας του Maryland και καθηγητής της Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσινγκτον.

“Oικονομική κρίση και διαχείριση του στρες” διάλεξη του Γ.Χρούσου
To Top