Υγεία

Νοσοκομείο Μεσσηνίας: Πρωτοποριακό σύστημα επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 150.000 ΕΥΡΩ

Στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης “πέφτουν” οι υπογραφές για την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού έργου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων, έργο που θα επιφέρει στο προϋπολογισμό του Νοσοκομείου σε ετήσια βάση εξοικονόμηση 150.000€.

Σημειώνεται ότι το συγκρότημα αυτό και κατ’ επέκταση η μέθοδος επεξεργασίας των μολυσματικών αποβλήτων που ακολουθεί, εισάγεται για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο για αυτό και τα βλέμματα πολλών ανθρώπων του χώρου της Υγείας πανελλαδικά είναι στραμμένα στην επιτυχή λειτουργία αυτού του εγχειρήματος!

Αυτό είναι το μηχάνημα επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων

Το έργο αυτό που προωθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τυγχάνει της θερμής υποστήριξης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τόσο του κ Ξανθού όσο και του κ.Πολάκη, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πόροι που μπορούν εξοικονομηθούν στο Ε.Σ.Υ., αγγίζουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Θερμός και δημιουργικός και ο μήνας Σεπτέμβριος για το Νοσοκομείο Μεσσηνίας, με πρωτεργάτη τον Διοικητή του Γιώργο Μπέζο (αριστερά).

Επιπρόσθετα, το θέμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει μάλιστα και των εγκαινίων του νέου στεφανιογράφου που θα γίνουν στις 29 του μήνα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας φυσικά.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό τον καιρό, “τρέχουν” στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και οι εργασίες υλοποίησης της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, όπως επίσης προς τα τέλη του μήνα παραλαμβάνεται όλος ο απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, δωρεά του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.

Τέλος, θυμίζουμε ότι σήμερα υπογράφονται και οι συμβάσεις για την προμήθεια των νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και ηλεκτρικών πολυθρόνων για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αποτέλεσμα της εκποίησης του κληροδοτήματος Μαρίνας Αριδά.
Θερμός λοιπόν και δημιουργικός ο Σεπτέμβριος για το Νοσοκομείο Μεσσηνίας!

Νοσοκομείο Μεσσηνίας: Πρωτοποριακό σύστημα επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων
To Top