Υγεία

Nοσοκομείο Κυπαρισσίας: Στα 20 νοσοκομεία της χώρας με τις καλύτερες επιδόσεις στην εθελοντική αιμοδοσία

Αυξήθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες το 2023 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), αυξήθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες το 2023 και οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν ήταν περισσότερες συγκριτικά με το 2022.
Σε αυτή την προσπάθεια και με κριτήριο το ποσοστό του Εθελοντικού αίματος, η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας βρίσκεται στα είκοσι (20) νοσοκομεία με τις καλύτερες επιδόσεις με ποσοστό 78,82%.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρόνια τώρα υποστηρίζει τον μεγάλο και ευγενή αγώνα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες.
Η αιμοδοσία είναι μια πράξη συλλογικής ευθύνης, αλληλεγγύης και αγάπης για τον Συνάνθρωπο.
Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος έχει δραματικές διαστάσεις στην πατρίδα μας και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία όλων μας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή του.
Η αιμοδοσία είναι δώρο ζωής και ο εθελοντής αιμοδότης με την προσφορά του, αφενός μπορεί να σώσει μια ζωή, αφετέρου βοηθάει ουσιαστικά στην κάλυψη των αναγκών του συνανθρώπου, του συναδέλφου, του ίδιου και της οικογένειάς του.
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανταπόκρισή τους, καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Δημοφιλέστερα

To Top