Βιβλίο

«Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο»: Το απόγευμα υποδέχεται τη βραβευμένη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη

«Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με τα δύο πειραματικά σχολεία της πόλης (10ο Δημοτικό και 7ο Γυμνάσιο), υποδέχεται τη βραβευμένη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη, την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας σε μια αφιερωματική εκδήλωση με τίτλο «Με τα μέσα μάτια».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας της βιβλιοθήκης «Αγκαλιά μ' ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο», με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Άλκη Δίμιζα (7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας) και Φίλη Ντόγκα (10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας). Η συζήτηση θα εστιάσει στα εξής βιβλία της συγγραφέως: « Το δέντρο το μονάχο», «Χρυσά κουπιά» και «Η Διδώ και η μαύρη βίβλος».

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και μαθητές των δύο σχολείων με έργα που εμπνεύστηκαν από την ανάγνωση των βιβλίων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή του Ιδρύματος Καπέταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης και το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις.

Δημοφιλέστερα

To Top