ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 33χρονη θετική στον κορονοϊό – Συν 3 θετικά από τον ΕΟΔΥ

Συνολικά 4 θετικά δείγματα κορονοϊού αφορούν μέχρι αυτή την ώρα την Μεσσηνία. Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ νωρίτερα ανακοίνωσε τρία κρούσματα στην ΠΕ Μεσσηνίας, τα οποία όμως δεν διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, επομένως είτε έγινε η εξέταση σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο ή σε άλλη περιοχή και καταγράφονται ως καταγωγή από τον Νομό μας. Πάντως, όπως επισημάνθηκε, όλα τα δείγματα διαθέτουν QR code και καταγράφονται αμέσως στο σύστημα του ΕΟΔΥ.

Επίσης, πριν από λίγη ώρα, θετικό βγήκε το τεστ μιας 33χρονης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η κοπέλα είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Πάτρα, και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Το ευχάριστο είναι πως δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα και θα λάβει οδηγίες για να μεταβεί στο σπίτι της, όπου και θα παραμείνει σε απομόνωση για τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2,  κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

  • Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
  • Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.
  • Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.
  • Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα  (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, ανοσοανεπάρκεια) επικοινωνούμε άμεσα με ιατρό για αξιολόγηση.
  • Εάν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

  • Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο).
  • Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, επισκέψεις σε οικίες και παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού.
  • Αποφεύγουμε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
  • Αποφεύγουμε αυστηρά τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.
  • Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πολύ καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας ή τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων).

 

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 33χρονη θετική στον κορονοϊό – Συν 3 θετικά από τον ΕΟΔΥ
To Top