Αθλητισμός

Κύπελλο εθελοντή δότη μυελού των οστών: Με μόλις 3 κολυμβητές ο διάπλους Κορώνη- Καλαμάτα λόγω Covid 19

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο κορονοϊός έπληξε και την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση εθελοντισμούΚύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών“ που διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια ο ΝΟ Καλαμάτας με το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος και άλλους φορείς.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των αθλητικών δράσεων, του αγώνα δρόμου δηλαδή και του αγώνα κολύμβησης ενώ αντίθετα θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή τριών μόλις κολυμβητών ο κολυμβητικός διάπλους του Μεσσηνιακού κόλπου ΚορώνηΚαλαμάτα το πρωί του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του ομίλου για τις δράσεις που προγραμματίζουν την Παρασκευή και το Σάββατο, 4 και 5 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, ενώ αναφέρθηκαν και στην ματαίωση της διοργάνωσης  του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας που αρχικά είχε αναλάβει ο ΝΟ Καλαμάτας.

Ο Δημήτρης Κακαλίκας στην τοποθέτησή του ανέφερε πως τρεις μόλις κολυμβητές, από τους συνολικά 15 που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον από Αμερική, Βραζιλία και άλλα μέρη, θα πάρουν τελικά μέρος στον διάπλου. Πρόκειται για δύο γυναίκες, την Γαλλίδα Λάουρα Ντεμουστιέ, την Χριστίνα Γονίδη και τον Δημήτρη Μαυρομάτη.

“Υποστηρίζουμε τον αγώνα και θα τον κάνουμε έστω και με τρεις αθλητές αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα με τον κορονοϊό. Η εκκίνηση θα δoθεί στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου από την Κορώνη και οι κολυμβητές θα πρέπει να έχουν τερματίσει στην Καλαμάτα μέχρι τη δύση του ηλίου”, ανέφερε ο Δημήτρης Κακαλίκας, ο οποίος στη συνέχεια δεν έκρυψε το παράπονο του για την τροπή που πήρε η κατάσταση με τη ματαίωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος laser και η οποία όπως επισήμανε έχει αφήσει ένα χρέος πέντε χιλιάδων ευρώ στο ΝΟΚ, που έμεινε οικονομικά ακάλυπτος, από φορείς που είχαν υποσχεθεί να συνδράμουν οικονομικά.

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος αναφέρθηκε σε δύο δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την ματαίωση του αγώνα κολύμβησης και τρεξίματος, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Την Παρασκευή το απόγευμα αθλητές του Ναυτικού ομίλου Καλαμάτας από τα τμήματα Κολύμβησης και Ιστιοπλοΐας θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας όπου θα μοιράσουν τριαντάφυλλα στον κόσμο και μαζί ενημερωτικό υλικό για την προσφορά ζωής, σημειώνοντας πως η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Σάββατο το πρωί θα διοργανωθεί αιμοδοσία στο Πνευματικό κέντρο “για να τιμήσουμε τον εθελοντή δότη”, όπως ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος. Μάλιστα ο γιατρός και αντιπρόεδρος του Ν.Ο. Καλαμάτας ανέφερε πως ένας Καλαματιανός δότης έδωσε μόσχευμα για ασθενή στη Γερμανία και ο αθλητής του Ν.Ο.Κ. που χρειάστηκε βρήκε δότη συμβατό από την ίδια χώρα!

To Top