Εικαστικά

Νοσοκόμα συνδυάζει το επάγγελμά της με το πάθος της για τέχνη ζωγραφίζοντας με σύριγγες!

Η Kimberly Joy Magbanua είχε από μικρή ένα ταλέντο στο σχέδιο και την ζωγραφική, αλλά ποτέ δεν έλαβε καμία επίσημη εκπαίδευση για να αναπτύξει τα ταλέντα της. Αντ ‘αυτού άρχισε να εργάζεται ως νοσοκόμα, μη γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε μια μέρα να συνδυάσει το επάγγελμά της και το πάθος της για τις τέχνες αναπτύσσοντας μια εντελώς νέα τεχνική – ζωγραφική με σύριγγες.

Η 24χρονη νοσοκόμα από το Βαγιαδολίδ των Φιλιππίνων είπε ότι η ιδέα να χρησιμοποιήσει σύριγγες αντί για πινέλα της ήρθε περίπου πριν από ένα χρόνο, καθώς προετοίμαζε να κάνει σε ασθενή μια ένεση. Οι σύριγγες είναι ένα οικείο εργαλείο για αυτήν, και ύστερα από πολλές δοκιμές και λάθη, κατόρθωσε να τελειοποιήσει την τεχνική της.

Έτσι παρόλο που συνεχίζει να εργάζεται ως νοσοκόμα, είναι πλέον και διάσημη καλλιτέχνης. Κάθε έργο της παίρνει συνήθως μεταξύ 3 και 5 ωρών για να ολοκληρωθεί, ενώ κατά τη διάρκεια αντικαθιστά τις βελόνες αρκετές φορές.

Ξεκινά πάντα σχεδιάζοντας ένα περίγραμμα του αντικειμένου που θα ζωγραφίσει πάνω στον καμβά χρησιμοποιώντας ένα μολύβι. Στη συνέχεια βάφει σχεδόν πάντα ολόκληρο το φόντο μαύρο για βελτιωμένο οπτικό αποτέλεσμα, και τέλος χρησιμοποιεί αρκετές σύριγγες γεμάτες χρώματα για να φτάσει στο υπέροχο αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Νοσοκόμα συνδυάζει το επάγγελμά της με το πάθος της για τέχνη ζωγραφίζοντας με σύριγγες!
To Top