Παιδί

Νοσηλεύτριες και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε σχολεία της Καλαμάτας ζητά από το Υπουργείο η Ένωση Συλλόγων Γονέων

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων του δήμου Καλαμάτας όντας κοντά σε όλους τους γονείς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδέκτης προφορικών αλλά και γραπτών οχλήσεων για ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες του δήμου μας.

Συγκεκριμένα υπάρχουν μαθητές που δεν βρίσκονται ακόμα στο σχολείο λόγω έλλειψης σχολικών νοσηλευτών και παραμένουν στο σπίτι τους με τους γονείς τους,σε άλλες δε περιπτώσεις ο γονέας βρίσκεται μαζί με το παιδί του στη σχολική μονάδα αφού υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του αν βρεθεί στο σχολείο χωρίς σχολική νοσηλεία.

Οι γονείς παρά το γεγονός ότι έχουν προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα από γιατρούς και νοσηλευτές δυστυχώς μπαίνουν σε μια γραφειοκρατική διαδικασία άνευ προηγουμένου με συνέπεια να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την εργασία τους αφού πρέπει να βρίσκονται μαζί με το παιδί τους.
Η διαφύλαξη της υγείας και ευημερίας των μαθητών που χρίζουν ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω προβλημάτων υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με το κατάλληλο προσωπικό.Η πλήρης κάλυψη αυτών των κενών είναι υψίστης σημασίας δεδομένου του γεγονότος ότι ομιλούμε για θέματα υγείας και για θέσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν από κάποιον άλλο εκπαιδευτικό
Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ένωσης προέβη σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι με το δεύτερο κύκλο προσλήψεων και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καλυφθούν απόλυτα τα κενά μέσα στον Σεπτέμβριο.
Ευελπιστούμε ότι το υπουργείο θα μεριμνήσει να μην δημιουργηθούν ανάλογα προβλήματα στα μέσα της χρονιάς. Η άποψή μας είναι ότι δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα εν έτη 2022, για πράγματα που η πολιτεία θα έπρεπε να έχει λύσει δεκαετίες τώρα. Θεωρούμε λοιπόν δεδομένο ότι όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς και υπηρεσίες έχουν ήδη σκύψει πάνω από αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα και ότι η λύση θα δοθεί στο ΆΜΕΣΟ επόμενο χρονικό διάστημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ το υπουργείο Παιδείας και ZHTAME άμεσα και μέσα στη σχολική χρονιά να δουλέψει πάνω σε μια συνολική λύση του διαχρονικού αυτού προβλήματος. Θα πρέπει για τα κενά των νοσηλευτών που προκύπτουν να καλύπτονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειάζεται ούτε μια μέρα ένας γονέας να απουσιάζει από την εργασία του για να καλύψει το κενό ή ακόμα χειρότερα ο μαθητής που έχει ανάγκη του νοσηλευτή να μένει μακριά από το σχολείο του.
Πιστεύουμε επίσης ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται κάθε χρόνο αιτήσεις για χρόνια νοσήματα των μαθητών αφού αυτό είναι μια πάγια κατάσταση.

Οι γονείς δεν θα πρέπει να αγωνιούν και να επωμίζονται το βάρος της ιατρικής φροντίδας και της υποστήριξης για κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο κάθε νέα σχολική χρονιά.

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην ασφάλεια”.

Νοσηλεύτριες και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε σχολεία της Καλαμάτας ζητά από το Υπουργείο η Ένωση Συλλόγων Γονέων
To Top