Αθλητισμός

Ν.Ο.Κ. “Ο Ποσειδών”: Στην Καλαμάτα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα λέιζερ το 2020!

Η Ελλάδα «πρωτεύουσα» στα λέιζερ της Ευρώπης – Στην Καλαμάτα το πρωτάθλημα το 2020

Ο Τσάμης Ευστάθιος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διακρίνεται στα LASER 4.7.

Mια μεγάλη διοργάνωση έρχεται σε 2 χρόνια στην Καλαμάτα! Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα LASER για τις Ολυμπιακές κατηγορίες Laser Standard και Radial πριν του Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα τον Μάρτιο του 2020!

Χρειάστηκε να περάσουν 26 χρόνια για να ξαναμπεί η Ελλάδα στις διεθνείς διοργανώσεις της κατηγορίας λέιζερ και αυτό έγινε χάρη στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Κλάση Λέιζερ. Έτσι, για τα τρία επόμενα χρόνια θα διεξαχθούν στη χώρα μας τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

H Εθνική μας ομάδα laser 4.7

Στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, του «welovesports.gr» διεξήχθη το ετήσιο συνέδριο της κατηγορίας λέιζερ και, εκ μέρους της Ελληνικής Κλάσης, τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Πάνος Μαυρογιώργης.
Εκεί αποφασίστηκε να έρθουν στην Ελλάδα, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των ολυμπιακών κατηγοριών στάνταρ και ράντιαλ.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα και διοργανωτής σύλλογος θα είναι ο Ναυτικός Όμιλος «Ποσειδών». Ο Ναυτικός Όμιλος Γαλαξιδίου διεκδίκησε το ευρωπαϊκό των Μάστερ, αλλά αυτό το «πήρε» το Μονακό.

«Εκ μέρους της Ελληνικής Κλάσης Λέιζερ δώσαμε μεγάλο αγώνα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του λέιζερ στην Ελλάδα. Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα μία διεθνή διοργάνωση», δήλωσε στο «welovesports» ο εκπρόσωπος της κατηγορίας Πάνος Μαυρογιώργης.

Το 2018 θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο «Ιάσων Ρίου» το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα λέιζερ 4,7. Το 2019 θα διεξαχθεί στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου το ευρωπαϊκό των ράντιαλ και το 2020 η Καλαμάτα θα υποδεχτεί αθλητές και αθλήτριες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ αναφέρει:
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με χαρά και περηφάνια σας ανακοινώνει την ανάληψη του Προλημπιακού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τις Ολυμπιακές κατηγορίες των LASER RADIAL και STANDARD. Ο αγώνες θα γίνουν τον Μάρτιο το 2020, δηλαδή 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο.

Δουλειά και μόνο δουλειά και υποστήριξη από τους πάντες θα φέρει την επιτυχία στους αγώνες που ανατέθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Κλάση των σκαφών Laser στις Βρυξέλλες.

Η Ελληνική κλάση Laser εμπιστεύτηκε τον όμιλο μας και ασπάστηκε το όραμα μας να καταστήσουμε την Καλαμάτα μας , ως έναν παγκόσμιο ναυταθλητικό προορισμό.
Είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν στη περιοχή μας αγώνες οποιουδήποτε αθλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο με προλυμπιακό χαρακτήρα και παγκόσμια απήχηση.
Αυτή η τιμή που μας έγινε, δηλαδή η ανάθεση των αγώνων, μας υποχρεώνει να αρχίσουμε από σήμερα την προετοιμασία σαν διοργανωτές για μια αξιοπρεπή εμφάνιση ώστε οι πάντες να φύγουν μετά τους αγώνες λέγοντας τα καλύτερα λόγια και προβάλλοντας παράλληλα την περιοχή μας παγκοσμίως.
Με δεδομένη την επιτυχία της διοργάνωσης σε κατάλληλη χρονική στιγμή θα ανοίξει κατάλογος εθελοντών που χρειάζονται για να βοηθήσουν στην επιτυχία.

Ν.Ο.Κ. “Ο Ποσειδών”: Στην Καλαμάτα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα λέιζερ το 2020!
To Top