Αθλητισμός

ΝΟΚ: Γιορτή κολύμβησης για την Καλαμάτα το “Κύπελλο Σπ.Κοντόπουλος”

ΣΕ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΚ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΟΥΚΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Mε επιτυχία και με την συμμετοχή 430 αθλητών συνολικά ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι αγώνες κολύμβησης που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμάτας.
Οι αγώνες ήταν για τρίτη χρονιά αφιερωμένοι στη μνήμη του τέως αντιπροέδρου και εφόρου κολύμβησης Σπύρου Κοντόπουλου με την επωνυμία “3ο Κύπελλο Σπύρος Κοντόπουλος 2018“.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

http://koe.org.gr/uploads/docs/2%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-287c6.pdf

Από νωρίς το πρωί έγιναν οι διαδρομές της Γ’ αγωνιστικής σε μια διοργάνωση που συμετείχαν 11 ομάδες από την Αττική και 7 από την Νοτιοδυτική Περιφέρεια.
Ηταν ένα καλό τεστ για τους αθλητές ενόψει των θερινών αγώνων και κυρίως των Εθνικών πρωταθλημάτων κολύμβησης.
Ο προπονητής του ΝΟΚ Στάθης Μπακολιάς μίλησε στο MessiniaLive.gr και για την αθλήτρια του ΝΟΚ Σταυρούλα Λουκαρέα.

Σε δυο τελικούς η Λουκαρέα

Επέστρεψε από την Παγκόσμια Γυμνασιάδα όπου συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Λουκαρέα Σταυρούλα. Η καλαματιανή πρωταθλήτρια πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις πετυχαίνοντας την συμμετοχή της σε δύο τελικούς. Συγκεκριμένα με χρόνο 30’’69 προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος 50ΥΠ όπου τερμάτισε στην 7η θέση με την ίδια επίδοση. Στα 4Χ100 Μικτή Ομαδική στα προκριματικά η Ελλάδα με 4’19’’36 προκρίθηκε στον τελικό (η επίδοση της Λουκαρέας 1’04’’45) και στον τελικό η χώρα μας κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 4’19’’46 (η επίδοση της Λουκαρέας 1’04’’55).
Στο τρίτο αγώνισμα που συμμετείχε, στα 100ΥΠ, η Σταυρούλα έμεινε μακριά από την ατομική της επίδοση 1’03’’96 και με χρόνο 1’06’’28 κατετάγη 11η μένοντας εκτός τελικού. Εντυπωσιακή ήταν πάντως η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής αφού με τις εμφανίσεις των παιδιών κατέλαβε την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.
Στο Grand Prix Ακρόπολις θα συμμετέχει από σήμερα μέχρι και την Τρίτη η Σταυρούλα Λουκαρέα που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι. Η κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα αγωνιστεί στα 50, 100, 200ΥΠ.
Πρόκειται για διεθνή συνάντηση με συμμετοχές από το εξωτερικό ενώ από την Ελλάδα μπορούν να συμμετέχουν όσων οι επιδόσεις είναι μέσα στις 40 καλύτερες ανά αγώνισμα.


Λαγοπάτης: Ελάτε να γνωρίσετε τα μυστικά της κολύμβησης

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζουν την λειτουργία τους οι θερινές σχολές εκμάθησης κολύμβησης & υδατοσφαίρισης του ομίλου. Για ακόμα μία χρονιά τα παιδιά της πόλης μας θα μάθουν τα μυστικά της κολύμβησης υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, καθηγητών φυσικής αγωγής εξειδικευμένων στο υγρό στοιχείο με παιδαγωγική κατάρτιση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μάθουν να επιπλέουν στο νερό και να κάνουν τα πρώτα τους “κολυμβητικά βήματα” και σιγά- σιγά με επιπλέον δεξιότητες θα αρχίσουν να μαθαίνουν τα κολυμβητικά στυλ το ελεύθερο, το ύπτιο, το πρόσθιο, την πεταλούδα, θα γνωρίσουν το μαγευτικό κόσμο της κολύμβησης και θα μάθουν να σέβονται το νερό ώστε να απολαμβάνουν τις χαρές τις θάλασσας με ασφάλεια. Θα γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι στο νερό, το εντυπωσιακό water – polo (υδατοσφαίριση) που έχει προσφέρει τεράστιες διακρίσεις στην χώρα μας σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο παγκοσμίως και το οποίο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες συμμετέχοντας σε εθνικά πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Για την εγγραφή στα προγράμματα απαραίτητα δικαιολογητικά α) ιατρική βεβαίωση β) αίτηση εγγραφής η οποία δίδεται στον χώρο του κολυμβητηρίου από την γραμματεία των Τμημάτων Υγρού Στίβου κα. Κοσιφολόγου Σταυρούλα και ώρες 16:00 – 20:00.

To Top