Υγεία

Νίκησαν τον καρκίνο του αίματος και συνάντησαν τους σωτήρες τους

«Τέσσερις ήρωες της ζωής, τέσσερις άνθρωποι κάθε ηλικίας που βγήκαν νικητές από τη μάχη τους με την ασθένεια, με τον καρκίνο του αίματος, θα συναντηθούν απόψε για πρώτη φορά με τους δότες τους. Είναι άγνωστοι συγγενείς εξ αίματος».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η ηθοποιός Ελένη Ζιώγα που παρουσίασε την εκδήλωση χτες στην Αθήνα, τη «συνάντηση» επί σκηνής οκτώ ανθρώπων, τεσσάρων ζευγαριών δοτών-ληπτών μυελού των οστών.

Πρώτος υποδέχτηκε τον δωρητή του ο κ. Απόστολος Παρασκευάς. Ο νέος άνδρας από τη Χίο βρέθηκε αίφνης από το νησί του στην Πάτρα πριν από τρία χρόνια όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία. Όντας ασθενής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης προσπαθούσε να βρει δύναμη και να πιστέψει πως θα βρεθεί ένας άνθρωπος να του χαρίσει ζωή. Αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε, ήταν η κυρία Ελένη Νταλαμπίρα.
Η συνάντηση τους το βράδυ της Δευτέρας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ήταν γεμάτη σιωπή και σφιχτή, παρατεταμένη αγκαλιά…

Η κ.Δέσποινα Κατσουγιάννη, μια 65χρονη γυναίκα από τα Γρεβενά, έμαθε ότι το δικό της δώρο ζωής είχε αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Καθισμένη σε μια καρέκλα στην σκηνή άκουσε συγκινημένη ότι ο δότης μυελού των οστών για εκείνη ήταν ο κ. Στέλιος Φωτακίδης. «Ένιωσα τόσο όμορφα όταν μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν πως ήμουν συμβατός με ασθενή που χρειαζόταν το αίμα μου, που μπορώ να συγκρίνω αυτό το συναίσθημα που με πλημμύρισε με εκείνα τα δευτερόλεπτα που άκουσα από τη γυναίκα μου ότι είναι έγκυος και περιμένει το παιδί μας» περιέγραψε ο κ. Σπυριδωνίδης το πώς είχε βιώσει ο δότης το γεγονός. Η αφήγηση του διευθυντή του Κέντρου γινόταν με φόντο το ζευγάρι, την κυρία Κατσουγιάννη με τον κ. Φωτακίδη να αγκαλιάζονται και να συζητούν συγκινημένοι…

Το τρίτο ζευγάρι που συναντήθηκε στη σκηνή ήταν η κ.Μαρία Διαμαντοπούλου με την Τζέσικα από τη Γερμανία. «Η Μαρία πολεμούσε πολλά χρόνια με το νόσημα της. Για εκείνη το δώρο ζωής ήρθε από τη Γερμανία. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών έγινε, η Μαρία έγινε καλά, και ήρθε πλέον η ώρα να συναντήσει τη δότρια, τη Τζέσικα περιέγραφε ο γιατρός όσο οι δυο γυναίκες αγκαλιάζονταν επάνω στη σκηνή.

Ο μόλις 4 χρόνων Άγγελος Ιωσήφ Πιπέρης, κυριολεκτικά ένας μικρός Άγγελος επάνω στη σκηνή, περίμενε υπομονετικά στην αγκαλιά της μητέρας του να συναντήσει το δικό του «ταίρι», τον δικό του «σωτήρα». Ήταν μόλις 18 μηνών όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία, αρχίζοντας ένα δύσκολο ταξίδι για τον ίδιο με συνοδοιπόρους τους γονείς του. «Δότης βρέθηκε σχετικά γρήγορα, όμως μετά την αρχική του συμφωνία άλλαξε γνώμη και δεν προχώρησε στη δωρεά μυελού των οστών” περίγραφε η μητέρα του, κ. Ραφαέλα Πιπέρη, τις δραματικές στιγμές που περνούσε με το παιδί, κι ενώ είχε αφήσει το σπίτι τους στην Καβάλα για να νοσηλεύεται το παιδί πια σε νοσοκομείο.

Δηλώνει όμως πως δεν έχασε την πίστη της ούτε στιγμή πως θα βρεθεί το δώρο ζωής για τον μικρό Άγγελο Ιωσήφ. Το δώρο ζωής προσφέρθηκε από την Πάτρα. Ο 52χρονος κ. Σπύρος Δημόπουλος βρέθηκε συμβατός με τον μικρό Άγγελο Ιωσήφ. «Ήταν μονόδρομος για μένα. Ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος όταν δήλωσα εθελοντής δότης μυελού των οστών. Ήθελα πολύ να βρεθώ συμβατός με κάποιον ασθενή και να μπορέσω να βοηθήσω. Κι ένιωσα ευλογημένος που συνέβη αυτό» είπε συγκινημένος ο κ. Δημόπουλος, χαρίζοντας το πιο τρυφερό, υγρό του βλέμμα στον μικρό Άγγελο Ιωσήφ….
Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο ιατρός Γιάννης Αδαμόπουλος.

Νέα ιστοσελίδα δημιούργησε ο Συλλόγος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας

Νίκησαν τον καρκίνο του αίματος και συνάντησαν τους σωτήρες τους
To Top