ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκας: “Το Μέγαρο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει μόνο για το Φεστιβάλ Χορού”

“ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ- ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!”

“Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί όσον αφορά στη χρήση της κεντρικής αίθουσας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας”, δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι μέχρι να δοθεί η πιστοποίηση από τη γερμανική εταιρεία, πιθανόν τον Σεπτέμβριο, το Μέγαρο θα ανοίξει με τη συνδρομή πιστοποιημένης εταιρείας από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μόνο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

ΝΙΚΑΣ:”ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 2018 ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ”

Ο λόγος είναι ότι δεν πρέπει να μεταβληθεί τίποτα εσωτερικά, προς αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς ή βλάβης στον εσωτερικό του χώρο, προκειμένου να δοθεί το συντομότερο δυνατό η πιστοποίηση. Όπως επισήμανε ο δήμαρχος, η πιστοποίηση είναι απαραίτητη διαφορετικά εγείρονται ζητήματα σχετικά με την πληρωμή ολόκληρου του Μεγάρου, “είναι θέματα διαχειριστικής αρχής και Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ-ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ”

Ο δήμαρχος ζήτησε υπομονή για λίγο ακόμα έως ότου δοθεί η απαιτούμενη πιστοποίηση. Όπως είπε, υπήρχε αρχικά η εκτίμηση ότι η πιστοποίηση θα δινόταν τον Μάιο από τους ειδικούς γερμανούς τεχνικούς της TUV, που επισκέφτηκαν την Καλαμάτα και επιθεώρησαν το Μέγαρο Χορού. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, με τον ίδιο να εκτιμά τον Σεπτέμβριο ως τον μήνα της πιστοποίησης. “Τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε ό,τι θέλουμε. Κάθε βράδυ και μία εκδήλωση”, είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ανακοίνωσε και την επικείμενη εγκατάσταση εκεί της Δημοτικής Σχολής Χορού, που θα λειτουργεί πλέον στον φυσικό της χώρο.

“ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ”

Απαντήσεις έδωσε όμως στην ερώτηση που έθεσε το Messinialive και για τη δυσλειτουργία που παρουσιάζουν τα κλιματιστικά σε Πνευματικό και Εργατικό Κέντρο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να δυσανασχετεί, όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις χωρίς κλιματισμό. Για το Πνευματικό Κέντρο είπε πως δεν ανήκει στο Δήμο, ωστόσο ο Δήμος έχει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τη συντήρηση των μηχανημάτων του. Το κλιματιστικό στο αμφιθέατρο του Πνευματικού πλέον λειτουργεί.

Όσον αφορά στο αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος”, το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος έχει ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να λειτουργήσει μια “εγκαταλελειμμένη, ρημαγμένη αίθουσα με πολλά τεχνικά προβλήματα”.

Όπως είπε, ο κλιματισμός εκεί γίνεται χειροκίνητα, απαιτείται δηλαδή τεχνικός να το λειτουργεί κάθε φορά που γίνεται μια εκδήλωση. “Δεν ξέρω τι συνέβη εκείνη την ημέρα, αλλά προφανώς ο δήμαρχος δεν μπορεί να λειτουργεί και τα κλιματιστικά!”, είπε, συμπληρώνοντας ότι “ελέγχεται εκείνος που δεν έκανε τη δουλειά του”.

Δήλωσε ότι λυπάται για την ταλαιπωρία γονέων και παιδιών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των ΚΔΑΠ Καλαμάτας στο αμφιθέατρο χωρίς κλιματισμό και υπογράμμισε ότι σύντομα η αίθουσα θα διαθέτει αυτόματο σύστημα κλιματισμού.

To Top