ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Την όποια έκθεση έχετε να την υποβάλετε στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υποδομών”

ΝΙΚΑΣ: "ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ-ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ"

"Τις πραγματογνωμοσύνες στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα για το Ασπρόχωμα τον λόγο έχουν οι συγκοινωνιολόγοι και οι πολιτικοί μηχανικοί(!)" είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με αφορμή την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που προσκόμισε η παράταξη Μάκαρη και τα μέτρα που προτείνονται σε αυτήν από την αυτοψία που έκανε στο Ασπρόχωμα έξω από τον ΟΑΕΔ ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων και δικαστικός πραγματογνώμονας Νομού Μεσσηνίας, Γιώργος Μπούρας. "Οι ειδικοί είναι άλλοι", όχι οι πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων, απεφάνθη ο δήμαρχος...

Και συνέχισε λέγοντας πως "την όποια έκθεση έχετε, εν πάση περιπτώσει, καλό είναι να την υποβάλλετε στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υποδομών", επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο σημείο του εθνικού δρόμου και πως "είναι κακό να φορτώνεις ευθύνες, που δεν έχει, στην αυτοδιοίκηση" .

Στη συνέχεια ανέλυσε ένα νόμο του Σουφλιά που καθιστούσε αρμόδιους τους δήμους όσον αφορά στη συντήρηση (ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις)των εθνικών δρόμων στο κομμάτι που διέρχονται κατακοιμένης περιοχής, τονίζοντας ότι η αρμοδιότητα αφορά συντήρηση του δρόμου και όχι κατασκευές, όπως είναι τα φανάρια, ή νησίδες κλπ, όπου απαιτούνται αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

"Ο δήμος είναι διατεθειμένος από τον δημοτικό προϋπολογισμό να κάνει τις παρεμβάσεις, που θα μας υποδείξουν μόνο οι συγκοινωνιολόγοι, που είναι και οι αρμόδιοι", υπογράμμισε ο Παναγιώτης Νίκας.

"ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΥΣ"

Για τους κυλινδρόμυλους ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα η Εισαγγελία, η Αστυνομία και ο ιδιοκτήτης των κυλινδρόμυλων, ο οποίος όπως δήλωσε, "έχει άνθρωπο που επιβλέπει τον χώρο και κάνει παρεμβάσεις με λαμαρίνες, ωστόσο τα παιδιά βρίσκουν ανοίγματα και τρόπους και ανεβαίνουν στην ταράτσα του κτηρίου". Μάλιστα τόνισε ότι θα επιχειρήσει ξανά να ενημερώσει εγγράφως τους παραπάνω φορείς και τον ιδιοκτήτη.

To Top