ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Θα κάναμε μια τρύπα στο νερό, εάν θέλετε όμως συζήτηση, ευχαρίστως να γίνει”

“Το μόνο που θα έμενε θα ήταν μια φαγωμάρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ποιο λόγο να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία;”

Aπαντώντας ο δήμαρχος στις ερωτήσεις προ ημερησίας διάταξης ξεκίνησε από το θέμα της απλής αναλογικής και της συζήτησης των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων του “Κλεισθένη” στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πρότεινε η αντιπολίτευση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι “θα κάναμε μια τρύπα στο νερό”, υποστηρίζοντας ότι ο καθένας θα ανέλυε τις ιδεολογικές και πολιτικές του απόψεις, και πως κάτι τέτοιο δεν θα προσέθετε κάτι, “και θα έβγαινε και μια απόφαση η οποία θα ήταν κατά- εκτιμώ εγώ- της απλής αναλογικής, και το μόνο που θα έμενε θα ήταν μια φαγωμάρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και λέω, ας πάει στην ευχή, για ποιο λόγο να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία;”.

“ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΦΙΛΟΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ”

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως, εάν η αντιπολίτευση θέλει να γίνει μια τέτοια συζήτηση “ευχαρίστως να γίνει”.
Πρότεινε μάλιστα να έχει ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση “και να έρθουμε εδώ να φιλονικήσουμε γιατί περί αυτού πρόκειται”, είπε χαρακτηριστικά.

“ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ”

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε αστειότητες την οικονομική στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού των ΔΕΠΕΘΕ, λέγοντας ότι στο ΔΕΠΕΘΕ Καλαμάτας θα δοθούν 35.000 ευρώ από τα οποία τα 25.000 θα πάνε στο μισθό του καλλιτεχνικού διευθυντή και όπως είπε οι απαιτήσεις για τους δήμους είναι αυξημένες καθώς θα πρέπει να ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ δύο θεατρικές παραστάσεις και μία παιδική, εκτιμώντας πως θα χρειαστούν επαγγελματίες ηθοποιοί με συμβόλαια, και αναρωτώμενος πως θα ανταποκριθούν οι δήμοι σε αυτό. “Αυτά είναι αστειότητες, τα περί στήριξης και ας αφήσουμε τα μεγάλα λόγια…”
Επίσης επεσήμανε ότι “ο καλλιτεχνικός διευθυντής που θα αναλάβει να είναι και σκηνοθέτης, ως παράδειγμα, ή να παίζει κιόλας”, προκειμένου όπως είπε να εξοικονομηθούν χρήματα. “Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτό τον θεσμό, ο οποίος φυλλορροεί στο πανελλήνιο”.

“ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ”

“Τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα είναι κάτι άλλο, δεν είναι επαγγελματικά σχήματα. Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα επαγγελματικό θέατρο που να διδάσκει και με την παράσταση και με την όλη παρουσία του”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας. Αναφερόμενος στην πρόταση για ίδρυση και λειτουργία Θεατρικού Εργαστηρίου στην Καλαμάτα, υποστήριξε ότι με τα οικονομικά δεδομένα του υπουργείου, ουσιαστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής δεν μπορεί να δεσμευτεί, “ό,τι μπορέσει να κάνει, θα το κάνει”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας με νόημα πως “εμείς πάντως ποτέ δεν θα παραδώσουμε 5.000.000 χρέη απ’τα πολιτιστικά”

“Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ”

“Όποιος κακοποιεί την παραλία, η παρέμβαση γίνεται από την Αστυνομία της που είναι το Λιμεναρχείο. Όχι από τον Δήμο, ούτε τη Δημοτική Αστυνομία”, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. Εξηγώντας ότι δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος από την παραλιακή και κάτω, αλλά το Λιμεναρχείο.

“ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ”

“Ο Κανονισμός λειτουργίας του Αιγιαλού είναι νόμος…Το Επιμελητήριο δεν ξέρω αν έχει υποβάλλει ποτέ συγκεκριμένη πρόταση, ούτε νομίζω ότι έχει βγάλει ποτέ καμία ανακοίνωση για τους καταστηματάρχες, πολλοί από τους οποίους δεν πληρώνουν τίποτε και μας αφήνουν μόνο τα σκουπίδια τους, και τα πληρώνει μόνο ο φτωχός δημότης. Ούτε γνωρίζω να υπάρχει κάποια καταγγελία από πλευράς Επιμελητηρίου…Το καταλαβαίνω, προφανώς μέλη τους είναι. Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τις συναισθάνονται και οι ίδιοι. Αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Τα χρήματα που λαμβάνει ο Δήμος από τον αιγιαλό δεν ζυγίζουν ούτε κλάσμα από τα σκουπίδια τα οποία ζυγίζουμε, και τα πληρώνει ο άνεργος και φτωχός Καλαματιανός. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι όλοι πρέπει να είναι ίσοι έναντι του νόμου “και να μην σηκώνονται κάποιοι μεγαλοσχήμονες-που κάνουν και δηλώσεις-στις οφειλές που έχουν προς τον Δήμο! Άντε μην τους ονοματίσω κιόλας…”

Ο δήμαρχος απάντησε ακόμα για τη λειτουργία του κεντρικού πάρκινγκ, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική. Δήλωσε ότι συμφωνεί με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, για τους πλημμυροπαθείς είπε ότι έχει αρχίσει μια ροή χρημάτων και ότι αυτό είναι θέμα της Κυβέρνησης. Απάντησε επίσης για το γήπεδο στο Πλατύ, για την είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας, και την κατεδάφιση του Ελαιοτριβείου που απαλλοτριώθηκε, ώστε να αναδειχτεί η Πύλη του Κάστρου, και να φωτιστεί το κάστρο, έργα που τα έχει αναλάβει η Περιφέρεια, μιας και ο χώρος ανήκει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Τέλος, αναφέρθηκε στα έργα ύδρευσης που χρηματοδοτούνται για τον Δήμο[3.000.000 στη ΔΕΥΑΚ και 3.000.000 ευρώ στον Σύνδεσμο Ύδρευσης] από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ“, ενώ επεσήμανε ότι οι περιοχές σε Πήδημα και Άγιο Φλώρο χρειάζονται εξυγίανση ως προς το πρόβλημα με τα λύματα, αλλά και στην Άνω Βέργα, που υπάρχει, όπως είπε, ένα υποτυπώδες δίκτυο, αλλά όχι ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων, και σε μία περιοχή των Λεϊκων, που δεν είναι ολοκληρωμένη.

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

To Top