ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Θα διοικήσουμε την Περιφέρεια με δικαιοσύνη κι αντικειμενικότητα”

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ - ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο νικητής των Περιφερειακών εκλογών Παναγιώτης Νίκας στο Ξενοδοχείο Μαίναλον στην Τρίπολη. Ο κ.Νίκας επέλεξε συμβολικά να ξεκινήσει την νέα πορεία του από τον Νομό Αρκαδίας, το οποίο θέτει και σε απόλυτη προτεραιότητα, κατά δήλωσή του. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που πρέπει να γίνουν συνολικά στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, σε πολεοδομικά θέματα, στα έργα του ΕΣΠΑ και στην χαμηλή (23%) απορροφητικότητα που σημειώνεται, όπως είπε και μάλιστα έκανε λόγο για τροποποίηση ή ακόμα κι απένταξη κάποιων τα οποία θα αξιολογηθούν.

"Θα έχουμε έντιμη συνεργασία με τα ΜΜΕ"
Ο κ.Νίκας κατά την διάρκεια του 8μηνου προεκλογικού του αγώνα, ήρθε σε επαφή με όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα οποία απαρίθμησε σε 200 τον αριθμό! Είπε ότι θα έχει έντιμη συνεργασία και όχι ειδική μεταχείριση και ότι - επιτέλους - θα αξιολογηθούν για την επισκεψιμότητα, την τηλεθέαση ή και την ακροαματικότητά τους για να υπάρχει δικαιοσύνη.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβάλλον, στα σκουπίδια και στους βιολογικούς ακόμα και στη λυματολάσπη. Επανέλαβε κατηγορηματικά ότι "όσα πυρηνελαιουργεία επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων θα κλείσουν".
Θα επιδιώξουμε μια καλή συνεργασία με τους θεσμούς, βουλευτές, Εκκλησία και Μητροπολίτες και έκανε αναφορά και στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης μίλησε και για το θέμα των Αθιγγάνων και των Ρομά.
Πάγια αντίθετος με τον "Κλεισθένη" επεσήμανε ότι "λειτουργούμε χωρίς να έχουμε την δεδηλωμένη" και θα λειτουργήσει ως γέφυρα για συνεργασίες, λέγοντας "τείνω χέρι φιλίας προς όλους ακόμα και προς τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος δεν με συνεχάρη αλλά οφείλει να με ενημερώσει για να είμαι έτοιμος όταν αναλάβω την Περιφέρεια".

Συνέντευξη Τύπου Παναγιώτη Νίκα

Συνέντευξη Τύπου Παναγιώτη Νίκα

Δημοσιεύτηκε από Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων- pna.gr στις Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Μεταξύ άλλων ο κ.Νίκας τόνισε:
"Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του στο πρόσωπό μου, να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, την στήριξη που μου παρέσχεσε στη συνέχεια ο κομματικός μηχανισμός, τον πρώην Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ήταν δίπλα μου σε όλον αυτόν τον αγώνα και τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση ο οποίος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό του από την αρχή, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο είχαμε".

Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους 77 υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους του, διευκρινίζοντας πως θα αξιοποιηθούν όλοι κατά την εξειδίκευσή τους στα θέματα στα οποία αφορούν στην διοίκηση της Περιφέρειας.

Απευθυνόμενος στον λαό της Πελοποννήσου εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους Κορίνθιους, τους Αρκάδες, τους Λάκωνες και τους Μεσσήνιους οι οποίοι έδωσαν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν το περίμενε κανένας και είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου και πολύμηνου αγώνα, όπως ανέφερε, ενώ συνεχίζοντας, είπε: "ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους εκείνους που μας ψήφισαν και που έχουν διαφορετική ιδεολογία και πολιτική αναφορά από εμάς. Εμείς δεν θα είμαστε κομματικός μηχανισμός, το λέω τώρα μετά τις εκλογές όπως το έλεγα και πριν. Δεν θα είμαστε κομματικός βραχίονας, είμαστε αυτοδιοίκηση, θέλουμε να συνθέσουμε και θα το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην ιδεολογία και την πολιτική άποψη του καθενός. Γι' αυτό ευχαριστώ δύο φορές όλους αυτούς μας έφτασαν στο 54%".

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως "θα διοικήσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα. Βασική προτεραιότητα θα είναι η Αρκαδία και η Τρίπολη επισημαίνοντας πως, "η Αρκαδία έχει σοβαρά προβλήματα και θα συνεργαστούμε με τους φορείς της Αρκαδίας, τους Βουλευτές, το Επιμελητήριο, την Ένωση Αγροτικών Συναιτερισμών, όλους τους Θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να επιλύσουμε προβλήματα γιατί μεταξύ άλλων η Αρκαδία και η Τρίπολη είνα η ψυχή του Έθνους μας".

"Ξεχωρίζω την Αρκαδία από τις άλλες περιοχές γιατί μας έχει πάρα πολύ ανάγκη και αυτό δεν θα το επαναλάβω πουθενά αλλού και θέλω να ξέρετε επίσης ότι η Τρίπολη θα είναι η παντοτινή Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου".

Ιδιαίτερη αναφορά επίσης έκανε στην προώθηση των σημαντικών έργων και όχι των μικρών τα οποία θα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, διευκρινίζοντας πως όλες οι προγραμματικές συμβάσεις θα γίνονται πάντοτε σε συνεργασία με τους δήμους, χαρακτηρίζοντας τον δήμο ως τον κύριο πυλώνα της αυτοδιοίκησης.

"Η πολιτική του χαρτοπόλεμου τελείωσε. Οι πόροι είναι πολύτιμοι και θα πάνε σε μεγάλα και σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τόπου. Όχι τα χρήματα για ρουσφέτια, για μικροπολιτικές και για πολιτικά τζάκια", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Με τη φράση "φως και σχέσεις διαφάνειας", όπως αρκετές φορές επανέλαβε πως θα τηρηθεί σε όλους τους τομείς, με την ίδια έκλεισε την πρώτη του συνέντευξη ο κ. Παναγιώτης Νίκας, δίνοντας εν συνεχεία τον λόγο στους δημοσιογράφους να θέσουν ορισμένα ερωτήματά τους.

video pna.gr - arcadiaportal.gr

To Top