ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Τα λύματα στο Μουτελάκη δεν είναι βοθρολύματα αλλά βιομηχανικά”

ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

“Η ρύπανση δεν προέρχεται από βοθρολύματα, αλλά ενδεχομένως από βιομηχανικές μονάδες”, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου.

Το πρόβλημα με τα λύματα είναι σοβαρό και δυστυχώς ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει τον μηχανισμό να το ελέγξει. Αυτό είναι δουλειά των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και της Αστυνομίας”τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος έχει κάνει συγκεκριμένες ενέργειες, τόσο με την απόφαση της ΔΕΥΑΚ για απαγόρευση αποδοχής βυτιοφόρων από Δήμους που διαθέτουν Βιολογικούς Καθαρισμούς,(Μελιγαλάς, Τριφυλία, Πύλος) όσο και με την ενημέρωση της Αστυνομίας όταν τέτοια βυτιοφόρα έρχονται στην Καλαμάτα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΟΕΒ

“Αναφερόμενος σε λύματα που εντοπίστηκαν σε κανάλια και τάφρους του ΓΟΕΒ ο Δήμαρχος είπε τα εξής:

1) Η ΔΕΥΑΚ έχει λάβει δείγματα από διάφορα σημεία των καναλιών και όπως και διαπιστώθηκε το επιβαρυμένο , πράγματι, φορτίο δεν οφείλεται σε ακαθαρσίες (βοθρολύματα).
2) Τρία βυτιοφόρα με επιβαρυμένο φορτίο λυμάτων δεν έγιναν αποδεκτά από το αυτόματο σύστημα του βιολογικού καθαρισμού και ειδοποιήθηκαν αμέσως η Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμενικό για όλα τα στοιχεία αυτών των βυτιοφόρων.
3) Είναι γνωστό ότι στο βιολογικό καθαρισμό απαγορεύεται η μεταφορά λυμάτων από Δήμους που διαθέτουν βιολογικούς καθαρισμούς (Δήμοι: Μελιγαλά, Τριφυλίας, Πύλου).
Επομένως είναι εύκολος ο έλεγχος βυτιοφόρων που κινούνται από περιοχές αυτών των Δήμων με κατεύθυνση την Καλαμάτα”.

“Nα επιληφθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας αλλιώς θα συνεχίζεται η αφροσύνη, και αυτή η εγκληματική ενέργεια”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

To Top