ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Τα 220 στρέμματα του Στρατοπέδου να χρησιμοποιηθούν από την 120 ΠΕΑ”

«Λυπούμαι ότι παρά τους αγώνες 7 ετών με κινητοποιήσεις, ψηφίσματα συσκέψεις και επισκέψεις σε Υπουργεία αναστέλλεται η λειτουργία του στρατοπέδου για δεύτερη φορά (η πρώτη έγινε το 2011 επί Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη), δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

“Για αυτή την εξέλιξη εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας για λόγους, ιστορικούς, οικονομικούς αλλά και ασφάλειας της περιοχής, που έχουν κατά καιρούς και επαρκώς αναλυθεί και αιτιολογηθεί με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του στρατοπέδου λήφθηκε χωρίς καμία ενημέρωση ή στοιχειώδη συνεννόηση, όπως θα έπρεπε λόγω των αρνητικών συνεπειών που επέρχονται στην τοπική κοινωνία.
Οι υποσχέσεις για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ παραμένουν χωρίς αντίκρισμα αφού κανένας σχετικός σχεδιασμός δεν έχει ανακοινωθεί.
Προσδοκούμε, έστω και τώρα, ότι θα κληθούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο που θα περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα από την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ μέχρι τη χρήση των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου».

Ο δήμαρχος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν συντάσσουν οι δήμοι το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε έχουν άποψη για τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε ότι θα περίμενε να έχουν μια ενημέρωση για τις εξελίξεις αυτές “και όχι να εκδίδεται μια ανακοίνωση στρατιωτικού τύπου”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

“ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”

Την απόλυτη διαφωνία και ανησυχία της Δημοτικής Αρχής για το κλείσιμο του Στρατοπέδου εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, εξηγώντας τις ενδεχόμενες δυσμενείς συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη.

“ΤΑ 220 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 120 ΠΕΑ”

“Τι θα γίνουν αυτά τα 220 στρέμματα του στρατοπέδου; Η προσωπική μου άποψή μου είναι πως πρέπει να παραμείνουν για στρατιωτική χρήση. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν αυτά τα 220 στρέμματα για την υποστήριξη της 120 ΠΕΑ, αν θα γίνει αναβάθμιση και δεν είναι λόγια του αέρα όπως έχει αποδειχτεί την τελευταία πενταετία”.

“Καταργείται μια ιστορία πολλών δεκαετιών”, δήλωσε ο δήμαρχος και υπογράμμισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ώστε να συζητηθεί τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα, και πως θα αξιοποιηθούν καλύτερα τα 220 στρέμματα του στρατοπέδου. “Αν γίνει η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, ο χώρος αυτός των 220 στρεμμάτων είναι πολύτιμος για να χρησιμοποιηθεί για τις ξένες αποστολές που θα έρχονται εδώ”, δήλωσε ο δήμαρχος, με αφορμή τις υπουργικές εξαγγελίες για αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Αέρος.“Αυτός ο χώρος είναι πολύτιμος και προφανώς πρέπει να παραμείνει στον Στρατό”

“Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ”

“Η σκέψη για το κλείσιμο του Στατοπέδου είναι σχεδιασμός 7-8 χρόνων, δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας ότι τώρα συμπαρέσυρε και το κλείσιμο και άλλων στρατοπέδων. Ενώ μίλησε και για τις διαβεβαιώσεις Καμμένου ότι προς το παρόν δεν θα έκλεινε το στρατόπεδο, κάτι που τελικά δεν έγινε.

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”

Την απόλυτη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο ως Χώρος Φιλοξενίας Προσφύγων εξέφρασε ο Παναγιώτης Νίκας, εξηγώντας ότι “όπου στο παρελθόν έχει γίνει κάτι ανάλογο έχουν τινάξει τις τοπικές κοινωνίες στον αέρα!”

To Top