ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Να πάει στο καλό ο κ. Μανιάτης-Σε βάθος συνεργασία με το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου”

Αιχμές Νίκα για Μανιάτη σχετικά με Διαστημική Πύλη και πρώην Σχολή Παπαφλέσσα

ΝΙΚΑΣ: “ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ…ΤΡΕΧΩ!”

Με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο σχολίασε ο Παναγιώτης Νίκας τα περί διαστημικής πύλης με έδρα την Καλαμάτα, που επανέφερε στο προσκήνιο ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, με την επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Εγώ απέχω από αυτή την ιστορία, όταν ακούω για διαστημική πύλη…τρέχω!”, απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουρίκη, καυτηριάζοντας με τον τρόπο αυτό το ανέφικτο της υλοποίησης μιας τέτοιας ιδέας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΜΑΝΙΑΤΗ: “ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ”

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη και την αξιοποίηση της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα ως Μεσογειακής Πόλης, ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε πως από την πλευρά του ο ίδιος είχε μια καλή συνεργασία με τον Δημήτρη Μανιάτη, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τις αιχμές Μανιάτη για πολιτικό κώλυμα στο θέμα αξιοποίησης της Σχολής Παπαφλέσσα, “αδειάζοντας” ακόμα μια φορά τον Δημήτρη Μανιάτη καθώς σε λίγες ημέρες διεξάγονται οι Επιμελητηριακές Εκλογές για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου και η θητεία του έχει ημερομηνία λήξης.

Όλοι μας άλλωστε παρακολουθήσαμε το καλοκαίρι το “σίριαλ” με την πιθανότητα στέγασης εκεί του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμάτας που υποστήριζε με θέρμη ο δήμαρχος, και την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Καλαμάτας που επέμενε στην αξιοποίηση του κτηρίου ως πολυχώρου πολιτισμού και γαστρονομίας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Πόλης. Αυτό ήταν ένα από τα “αγκάθια” στη συνεργασία των δύο ανδρών το οποίο όπως φαίνεται δεν εξομαλύνθηκε, καθώς από τα λεγόμενα του δημάρχου Καλαμάτας φαίνεται ότι προσβλέπει σε καλύτερη συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, με την οποία είναι διατεθειμένος να έχει μια σε βάθος συνεργασία, που θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση της Σχολής Παπαφλέσσα…

“ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”

Ο Παναγιώτης Νίκας έκανε άνοιγμα προς τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις Εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “με τον νέο πρόεδρο έχουμε να κουβεντιάσουμε πολύ σημαντικά πράγματα, όπως για τη στήριξη των ΑμεΑ, την αξιοποίηση της Σχολής Παπαφλέσσα σε αγαστή συνεργασία με το Επιμελητήριο, τη δημιουργία μέσα στο 2018 θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας, η οποία θα βοηθά τους νέους επιστήμονες να αποκτήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα…”

“Ο Δήμος έχει τα χρήματα για να γίνει η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας, και θα υπάρξει μια σε βάθος συνεργασία με το Επιμελητήριο”, τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, εννοώντας φυσικά το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ειρήσθω εν παρόδω, προβλέπει την ίδρυση και Λειτουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων (start-ups) στον Δήμο με προϋπολογισμό 280.000 ευρώ, αλλά και τη χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα με 600.000 ευρώ για την ενίσχυση ήδη υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων τουρισμού και αγροδιατροφής και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν. Ενώ ένα πόσο 340.000 ευρώ προβλέπεται για την ίδρυση αντίστοιχων νέων επιχειρήσεων. Δηλαδή, ένα κονδύλι πάνω από 1.000.000 ευρώ θα δοθεί στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αυτών των τομέων μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επιδιώκει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, την αγαστή και πολύ στενή συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, γι’αυτό και δήλωσε με εμφάση πως:

“Θα υπάρξει σε βάθος συνεργασία με το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές του Επιμελητηρίου”

Επιπλέον φάνηκε αισιόδοξος για την έκβαση των δραστηριοτήτων του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, λέγοντας πως “θα δείτε, θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και για τη Θερμοκοιτίδα και για τις άλλες δραστηριότητες που σχεδιάζουμε”.

ΝΙΚΑΣ: “ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ Ο κ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ”

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας προέβη σε αποχαιρετιστήριες δηλώσεις για τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρη Μανιάτη, λέγοντας χαρακτηριστικά “Να πάει στο καλό ο κ.Μανιάτης! Εγώ τον ευχαριστώ ειλικρινά για τη συνεργασία την οποία είχαμε, τις δυνατότητες που είχε ο άνθρωπος, τον ευχαριστώ πάρα πολύ”…

Μαίρη Περδικέα

Νίκας: “Να πάει στο καλό ο κ. Μανιάτης-Σε βάθος συνεργασία με το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου”
To Top