ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Μονόδρομος η ΣΔΙΤ για Αεροδρόμιο και Λιμάνι Καλαμάτας”

Υπέρ της Σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Καλαμάτας τάχθηκε για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Με αφορμή και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας, ο δήμαρχος δήλωσε επανέλαβε σήμερα πως είναι υπέρμαχος της λύσης με ΣΔΙΤ- κατά το πρότυπο της FRAPORT και των 14 αεροδρομίων- τόσο για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας όσο και για το Λιμάνι της.

Εφόσον δεν έχουμε χρήματα, δεν έχουμε προσωπικό, δεν έχουμε τις υποδομές να υποστηρίξουμε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια στην Ευρώπη, ποιος είναι ο μοναδικός δρόμος; Να πάμε στη Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ). Σε αυτή τη σύμπραξη που μας έφτιαξε τον Εθνικό Δρόμο, σε αυτή τη σύμπραξη που λειτουργεί ουσιαστικά το Αεροδρόμιο της Αθήνας”.

“ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ!”

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο πρέπει να κινηθεί η Κυβέρνηση και για το Λιμάνι της Καλαμάτας, υποστήριξε ο Παναγιώτης Νίκας: “Και το ίδιο πρέπει να γίνει και με το Λιμάνι. Για το οποίο απαιτούνται ενδεχομένως περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με το Αεροδρόμιο. Εκτός αν θέλουμε να λέμε ότι το Λιμάνι είναι κρατικό, και να είναι νεκρό, να είναι ένα λιμάνι χωρίς καράβια!”.

To Top