ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Η ΚΕΔΕ δεν νομιμοποιείται να αναστέλλει τη λειτουργία Δημοτικών Παιδικών Σταθμών!”

ΝΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

“Ενδεχομένως κλειστοί να είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, ύστερα από απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Γι’ αυτό, καλό είναι οι γονείς να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς”. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας με αφορμή την προκήρυξη από την ΠΟΕ- ΟΤΑ 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τρίτη.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος, με αφορμή δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ που ανήγγειλε τη μη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών την ημέρα αυτή, δήλωσε πως η ΚΕΔΕ δε νομιμοποιείται να αναστέλλει τη λειτουργία Δημοτικών Δομών και πολύ περισσότερο Παιδικών Σταθμών, από την αναστολή λειτουργίας των οποίων πλήττονται οι εργαζόμενοι γονείς και τα παιδιά τους.

“Αναστολή λειτουργίας γίνεται μόνο με απεργία των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων και η ΚΕΔΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο”

επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας,

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι δήμοι που παρά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν ότι την ημέρα εκείνη οι σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, όπως του Δήμου Αθηναίων.

Την ίδια μέρα, η ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας σε νομοθετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Νίκας: “Η ΚΕΔΕ δεν νομιμοποιείται να αναστέλλει τη λειτουργία Δημοτικών Παιδικών Σταθμών!”
To Top