ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία- όχι την πρώτη βίλα στη Βέργα”

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ

Απόλυτα ρεαλιστής και ακριβοδίκαιος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τους επικείμενους πλειστηριασμούς ακινήτων, που αναμένεται να ξεκινήσουν εκτός απροόπτου στις 29 Νοεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση και αφορούν ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί, αν και δόθηκε χρονικό περιθώριο για αυτό.

Τα πυρά του εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Νίκας κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλαδή όσων, ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα, και μεγάλη ακίνητη περιουσία, δεν πληρώνουν τις οφειλές τους. Αυτούς δηλαδή που έχει “στοχοποιήσει” και η Κυβέρνηση, καθώς διαθέτουν τόσο κινητή όσο και ακίνητη περιουσία και όμως δεν έχουν φροντίσει να ρυθμίσουν τα χρέη τους, που έχουν φτάσει στον Θεό. Αυτούς, που έχουν κάνει δόγμα τους το “δανεικά και αγύριστα”.

“ΝΙΚΑΣ: ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ!”

“Με ενοχλεί αυτός που στρατηγικά αποφεύγει να πληρώσει! Γιατί εκτός από τη φτωχολογιά, υπάρχει κόσμος που έχει πάρει χρήματα, και τα χρήματα αυτά δεν τα κατεβάζουμε από κάποιο λεφτόδεντρο, για τα χρήματα αυτά κάποιος έχει δουλέψει, ή έχει πάρει δάνεια η χώρα. Να προστατευτεί η πρώτη κατοικία! Όχι η πρώτη βίλα!”
“Τα χρήματα που λείπουν, κάποιος επωμίζεται το συγκεκριμένο κόστος. Είμαι απέναντι στον στρατηγικό κακοπληρωτή!

“Διότι κάποιοι από αυτή την ιστορία θα βγουν πλούσιοι. Είναι πλούσιοι και θα παραμείνουν πλούσιοι. Θα προστατεύσουμε τον φτωχό! Και το ένα σπίτι, και τη μοναδική κατοικία! Είμαστε δίπλα σε αυτό”, συμπλήρωσε με έμφαση ο Δήμαρχος.

Τα “κόκκινα δάνεια” και η διαχείρισή τους αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της Κυβέρνησης, και στόχος είναι να ρυθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε να εξυπηρετούνται ξανά, σε διαφορετική περίπτωση θα εκπλειστηριαστούν οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες. Σε αυτό ακριβώς αναφερόταν και ο δήμαρχος Καλαμάτας όταν χθες δήλωσε “το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει”, εξηγώντας ότι είναι άλλο η προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του φτωχού κόσμου και άλλο η προστασία “της πρώτης βίλας στη Βέργα” όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την διαφορετική αντιμετώπιση που πρέπει να έχει η κάθε περίπτωση, όσων πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν και εκείνων που de facto δεν πληρώνουν, αν και έχουν.
Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο ιδρύονται σε όλη τη χώρα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Υποστήριξης Δανειοληπτών, που θα λειτουργήσει στο ισόγειο του ιστορικού δημαρχείου Καλαμάτας στην Αριστομένους, με στελέχωση από 2 νομικούς και οικονομολόγους, που έχουν αποσπαστεί από άλλες υπηρεσίες, και θα συμβουλεύουν και θα καθοδηγούν τους δανειολήπτες σε οτιδήποτε απαιτείται, προκειμένου να διευθετηθούν τα “κόκκινα δάνεια” πολλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μαίρη Περδικέα

To Top