Τροφή για σκέψη

Νίκας: “Και πλατάνια και μουριές στα Αλώνια”

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΥΡΙΕΣ!”

Κάτι από “Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες” θύμισε η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των λιγοστών κατοίκων στα Αλώνια για το είδος των δέντρων που προτιμούν να φυτευτούν στο χωριό τους.

Τη λύση λοιπόν έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, πως θα φυτευτούν και πλατάνια και μουριές, ώστε να είναι ευχαριστημένοι και αγαπημένοι όλοι οι κάτοικοι του χωριού. “Θα φυτευτούν δεξιά τα πλατάνια, αριστερά οι μουριές” είπε ο Παναγιώτης Νίκας.

“Τα Αλώνια είναι ένα μικρό χωριό που ζουν 50 κάτοικοι και κάτι παραπάνω. Γίνεται ένα έργο εκεί και με τη συμμετοχή ιδιώτη. Έχουν χωριστεί σε 2 ομάδες. Δεν υπάρχει κομματικό θέμα. Η μία θέλει τα πλατάνια και η άλλη της μουριές.
Και πήγαν και πριόνισαν ένα πλατάνι… Αφήστε τα Δασαρχεία και το ένα και το άλλο. Το Δασαρχείο να πάει να κοιτάξει τα βουνά. Θα πάει να κοιτάξει το πλατάνι στα Αλώνια;
Εμείς θα πάμε να φυτέψουμε και πλατάνια -όσοι θέλουν τον ίσκιο των πλατανιών να πηγαίνουν από κάτω, και μουριές- όσοι θέλουν τον ίσκιο της μουριάς, να πηγαίνουν στη μουριά. Και θα προσπαθήσουμε να είναι αγαπημένοι και να μην δημιουργούν προβλήματα. Και πλατάνια και μουριές! Τα πλατάνια δεξιά, οι μουριές αριστερά!” είπε χαριτολογώντας ο δήμαρχος.

Μ.Π.

To Top