ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Η τύχη του Στρατοπέδου εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις”

Σαφέστατο υπονοούμενο ότι η τύχη του στρατοπέδου της Καλαμάτας είναι άκρως συνυφασμένη με τις πολιτικές εξελίξεις, άφησε σε σημερινή του δήλωση ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εννοώντας προφανώς ότι η βούληση της σημερινής κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου δεν θα υλοποιηθεί αφού η πιθανή επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα το διατηρήσει και θα το ενισχύσει.

“Δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη συζήτηση για το στρατόπεδο Καλαμάτας ανέφερε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας, εκείνο το οποίο ξέρω και μάλιστα το γνωρίζω από στρατιωτικούς κύκλους ο σχεδιασμός ο οποίος αφορά τους νεοσύλλεκτους δεν φαίνεται ότι ήταν και ο καλύτερος” τόνισε ο δήμαρχος.
“Για μένα επειδή ξέρετε ότι στο στρατόπεδο υπάρχει μονάδα επιστράτευσης και αυτή η μονάδα θα ενισχυθεί, το θέμα λειτουργίας των στρατοπέδων νεοσυλλέκτων δεν έχει κλείσει. ‘Αλλωστε πάμε και σε εκλογές σε λίγο καιρό – και περιμένετε λίγο, αφού συνδέεται οπωσδήποτε με την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ.
Πιο πολύ μας ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος χώρος να παραμείνει στρατιωτικός αν και μπαίνουν ζητήματα για προνοιακές δομές που είναι ασφαλώς κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ καταλαβαίνω την αγωνία και του Δεσπότη μας και την αγωνία του Περιφερειάρχη όσον αφορά τις προνοιακές δομές.
Εδώ είμαστε ως Δήμος να διαθέσουμε και στέγη και χώρους για αυτές τις δομές, αλλά το στρατόπεδο ας το αφήσουμε λίγο για να δούμε τις εξελίξεις…

Βλέπετε τι γίνεται γενικότερα και εν πάση περιπτώσει η θέση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα είναι ο χώρος αυτός να παραμείνει στρατιωτικός.
Αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για προνοιακή δομή ο Δήμος είναι εδώ για να διαθέσει χώρο.
Εγώ είμαι υπέρ των απόψεων να συγκλίνουμε δεν είναι το μείζον θέμα. Μην τρέξουμε εμείς να καταργήσουμε το στρατόπεδο μας και να ενισχύσουμε αυτή την τάση η οποία υπάρχει.

Εγώ λέω ότι ένα στρατόπεδο το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να το κρατήσουμε.

Και εφόσον ακούστηκε ότι θα υπάρχει αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ όπου χρειάζονται χώροι και κτήρια και λοιπά, δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου καλό να προτρέχουμε και να κανονίζουμε ποιος θα το πρωτοπάρει ή θα το καταργήσει ή θα συμβάλει σε αυτό.
Εγώ όσο είμαι δήμαρχος θα αγωνίζομαι αυτή η στρατιωτική δομή να παραμείνει! Τελεία και παύλα.
Για αυτό το θέμα και επειδή νομίζω ότι έχει και κάποιες πολιτικές διαστάσεις και ας μην επεκταθώ για αυτό, ας περιμένουμε να δούμε το μέλλον του πρώτα από όλα…
Δεν ήρθε ο καιρός για να κουβεντιάσουμε την επόμενη μέρα για το στρατόπεδο και να σας πω και κάτι άλλο επειδή ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύτιμος από κάθε άποψη και γνωρίζω καλά ότι έτρεξαν μέχρι και ξενοδόχοι για την αξιοποίηση του του συγκεκριμένου χώρου – το ξέρετε και εσείς – ας περιμένουμε λίγο καιρό κι ας μην είμαστε εμείς οι προσφεύγοντες”.

To Top