ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για Στρατόπεδο: “Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ορκωμοσία”

Κάλεσμα στους βουλευτές του Νομού να στηρίξουν την προσπάθεια παραμονής του Στρατοπέδου στην Καλαμάτα απηύθυνε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μετά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων του στρατοπέδου. “Ας φωνάξουν πολλοί όχι μόνο αυτοδιοικητικοί για το Στρατόπεδό μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος μετά τις τελευταίες του δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για αξιοποίηση των 220 στρεμμάτων του χώρου του στρατοπέδου από την 120 ΠΕΑ, εφόσον τελικά κλείσει, έχει κάνει βήματα οπισθοχώρησης, υποστηρίζοντας πλέον σθεναρά την παραμονή του στρατοπέδου λέγοντας σήμερα πως “θεωρώ αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο”.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας 419 νεοσυλλέκτων της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

Ακολούθησε επίδειξη ασκήσεων ακριβείας με όπλα, την οποία εκτέλεσε με εντυπωσιακό τρόπο διμοιρία των στρατιωτών που μόλις είχαν ορκιστεί.
Όπως εύγλωττα περιγράφεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας “Οι νέοι στρατιώτες, υπό τον ήχο κρουστών που έδιναν συνθήματα, πραγματοποίησαν ασκήσεις με τυφέκια G3A3, περιστρέφοντας και εναλλάσσοντάς τα σε διάφορες θέσεις, σε σχέση με το σώμα τους. Στο τέλος, με τα τυφέκια σχημάτισαν το αρκτικόλεξο του 9ου Συντάγματος «9 ΣΠ». Ακολούθησε παρέλαση των νέων στρατιωτών, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, που κάλυψε μουσικά την τελετή.
Τους νεοσυλλέκτους, που έδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα, καμάρωσε και χειροκρότησε ο Δήμαρχος, άλλοι αιρετοί και πλήθος κόσμου”.

ΝΙΚΑΣ: “ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΣ”

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της παρέλασης, είπε τα εξής: «Θεωρώ αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο, για την πόλη, για την ιστορία της, για τις προοπτικές της. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια, οι δημότες Καλαμάτας έχουν ξοδέψει πολλά για να βρίσκεται το στρατόπεδο σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για να είναι σε ετοιμότητα, στο διάστημα που είχε κλείσει.
Έχω προτείνει στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να συμμετάσχει ο Δήμος Καλαμάτας στα έξοδα για τη λειτουργία του στρατοπέδου. Πιστεύω σύντομα να με καλέσει για να τον συναντήσω. Η απάντησή του στην ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη γεννά ελπίδες διατήρησης του στρατοπέδου. Είπε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το κλείσιμο των στρατοπέδων.
Για μας είναι αδιανόητο! Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ορκωμοσία.

“Ας φωνάξουν, όμως, πολλοί – και όχι μόνο σε επίπεδο αυτοδιοικητικό – για το στρατόπεδο μας. Η πόλη και η περιοχή μας έχει εκπροσώπους και θέλει στήριξη το στρατόπεδο μας»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ ΜΕ ΒΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμαρχος ειδοποιήθηκε – σε συνέχεια σχετικού αιτήματός του – για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00, σχετικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα.

Νίκας για Στρατόπεδο: “Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ορκωμοσία”
To Top