ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για ΠΕΠ: “Μόνο 50 εκατ. από 284 έχουν πέσει στην αγορά της Πελοποννήσου”

“ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΔΕΣ” -ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ

Το 1/40 έχει λάβει η Καλαμάτα από το ΠΕΠ Πελοποννήσου- “Στην Καλαμάτα έχουν έρθει μόνο 100.000 ευρώ!- Ουσιαστικά δεν πήραμε δεκάρα”

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας πέρασε στην αντεπίθεση για το ΠΕΠ Πελοποννήσου και τη διαχείρισή του από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, λέγοντας:

“Εμείς προχωράμε και η πόλη έχει συμμάχους. Προσπαθώ να αποκαταστήσω την πραγματικότητα από την προπαγάνδα. Και οι 100 χιλιάδες είναι μισθοδοσία του Κέντρου για την προστασία των γυναικών από τις βιαιότητες,(μισθοδοσία προσωπικού για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών) …Αν δεν αλλάξει κάτι η Καλαμάτα θα πάρει μόνο 6 εκατομμύρια…”

Ο Δήμαρχος μιλώντας για το ΠΕΠ Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη χαμηλή απορροφητικότητα (17%) που παρατηρείται δύο χρόνια πριν από τη λήξη του.

Από την ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι μέχρι τώρα η Καλαμάτα δε μπορεί να περιμένει έργα προϋπολογισμού πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ και πραγματικά χρήματα γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ σε συμφωνητικά, δηλαδή το 1/40 του προγράμματος.

“Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ”

“Εμείς προχωράμε. Έστω και αν δεν πήραμε δεκάρα για έργα Αθλητισμού. Έστω και αν δεν πήραμε πεντάρα για έργα Πολιτισμού, σε μια πόλη που γίνονται μεγάλες, διεθνείς εκδηλώσεις…Η πόλη προχωρά, και βεβαίως η πόλη έχει συμμάχους. Και οι σύμμαχοι της πόλης είναι γνωστοί. Είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έχει βοηθήσει, με τα 3 εκατομμύρια στον Ταϋγετο, με το Ανοιχτό Θέατρο. Ο Γιώργος Δέδες με τα 10 εκατομμύρια των αντιπλημμυρικών…”

Συνεχίζοντας ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ευτυχώς υπάρχει χρηματοδότηση από άλλες πηγές όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με κονδύλια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πολλά έργα αναπλάσεων και αθλοπαιδιών αλλά και με χρήματα από την Κυβέρνηση (αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, κ.λπ.).

Κλείνοντας ο Δήμαρχος είπε ότι δυστυχώς υπάρχουν δύο πραγματικότητες δηλαδή η τηλεοπτική, που προπαγανδίζεται από την Περιφέρεια και η αλήθεια, που απορρέει από την ποιότητα των κατανομών και την απορροφητικότητα.

Έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και τη συμβολή των εκάστοτε δημάρχων στη θεμελίωση του Μεγάρου Χορού [Μπένος, Κουτσούλης, Κουμάντος, Μαλαπάνης,], αλλά και στα 6 εκατομ. που είχε εξασφαλίσει ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός Πολιτισμού.

Η “ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ” ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως είπε, η πατρότητα της ιδέας να είναι η Καλαμάτα πόλη του χορού ανήκε στον τότε Υπουργό Θάνο Μικρούτσικο και ότι η θεμελίωση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου ανήκε στο Δήμαρχο Σταύρο Μπένο. Όλοι οι Δήμαρχοι (Π. Κουμάντος, Γ. Κουτσούλης) αγωνίσθηκαν για την ωρίμανση του έργου και ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη. Βεβαίως, στην προσπάθεια για την κατασκευή του Μεγάρου είχε θετική συμμετοχή και ο κ. Τατούλης.

“Δεν μηδενίζουμε την προσπάθεια κανενός. Αλλά, εγώ το συνέλαβα, εγώ το έφτιαξα εγώ το προώθησα! Δοξάστε με!, αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν εν έτει 2018…”, είπε χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Νίκας, με σαφείς υπαινιγμούς στη χθεσινοβραδινή ομιλία του Πέτρου Τατούλη.

ΠΡΩΤΑ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τέλος ανέφερε ότι, το Μέγαρο Χορού ανήκει στο λαό, και εντός των επόμενων ημερών θα γίνει και η πιστοποίησή του, ενώ τα εγκαίνιά του θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

 

To Top