ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Χρυσό βραβείο για τους ποδηλατόδρομους-Χάλκινο για εξοικονόμηση ενέργειας

Στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS 2018 ο Δήμος Καλαμάτας κέρδισε 2 πανελλήνια βραβεία.

Το πρώτο, που είναι το χρυσό βραβείο αφορά τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, την κατασκευή πεζοδρομίων και γενικά τα έργα που διευκολύνουν την πεζοπορία και την ποδηλασία στην Καλαμάτα.
Το δεύτερο βραβείο, που είναι χάλκινο συνδέεται με τις προσπάθειες του Δήμου όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας είτε αφορά το Νέο Δημαρχείο όπου χρησιμοποιείται γεωθερμία, είτε το Κολυμβητήριο όπου ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη για την ενεργειακή του αναβάθμιση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε με την αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα παρουσία εκατοντάδων προσκεκλημένων. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στο χαιρετισμό του και αφού παρέλαβε τα βραβεία αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται ώστε η πόλη να εκσυγχρονίζεται συνεχώς και να γίνεται όλο και πιο ελκυστική, λειτουργική και ποιοτική.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΧΑΡΙΤΣΗ

Σημαντική η βοήθεια στην Καλαμάτα από τον Αλέξη Χαρίστη με τον οποίο συναντήθηκε ο Π.Νίκας χτες στην Αθήνα.

Στο μεταξύ νωρίτερα χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για θέματα της πόλης και του Δήμου, για την πορεία των έργων και για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ ζήτησε την κυβερνητική βοήθεια ώστε να εξελιχθεί ομαλά η ενδιάμεση διαχείρισή τους.

Από τη συνάντησή τους χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Εσωτερικών

To Top