ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας για ματαίωση των “Παπαφλεσσείων”: Απαιτείται προγραμματική σύμβαση για να επιβιώσει ένας θεσμός δεκαετιών

“Η προοπτική για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του σημαντικού αθλητικού γεγονότος των ‘Παπαφλεσσείων’ περνά μέσα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και ενδεχομένως και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ώστε να προκύψει η αναγκαία οικονομική βάση που θα διασφαλίσει την επιβίωση ενός θεσμού δεκαετιών”.

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την γνωστοποίηση εκ μέρους του Μεσσηνιακού της ματαίωσης της φετινής διοργάνωσης των πιο πάνω αγώνων στίβου, την οποία η Περιφέρεια είχε πριμοδοτήσει με 10.000 ευρώ.

Το Δ.Σ. του Μεσσηνιακού, σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη -τον οποίον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια των εν λόγω αγώνων- δηλώνει ότι οδηγείται στην απόφαση της ματαίωσης καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι μεγαλύτερες.

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην προοπτική της προγραμματικής σύμβασης πρόσθεσε ότι η σχετική διαδικασία για την προετοιμασία της “μπορεί να ξεκινήσει πολύ σύντομα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη διοργάνωση τον επόμενο χρόνο”, σημειώνοντας επιπλέον ότι έχει κάνει επαφές και με βουλευτές -κυβερνητικούς, αλλά και της αντιπολίτευσης- με στόχο, όπως τόνισε, “να υπάρξει ένα ευρύτερο σχήμα στήριξης των Παπαφλεσσείων”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΙΚΑ ΑΛΛΑ “ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ”

Την επιστολή του Μεσσηνιακού προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Νίκας για ματαίωση των “Παπαφλεσσείων”: Απαιτείται προγραμματική σύμβαση για να επιβιώσει ένας θεσμός δεκαετιών
To Top